Stor gensynsglæde i gymnasiet

AmagerNyt’s skribent Sidse Seiding Larsen vendte tilbage til Ingrid Jespersens gymnasieskole efter tre måneder  – og gensynsglæden med kammeraterne var stor…

2.G på Ingrid Jespersens Gymnasieskole – samlet igen. (Foto: Sidse Seiding Larsen)

Af Sidse Seiding Larsen

Klokken er 7.15, og det er mandag morgen. En ny uge kalder, og en helt ny dagligdag venter. Fra i dag får mange grundskoleelever, gymnasieklasser og studerende på erhvervsskoler lov til at vende tilbage med 50 pct. fysisk fremmøde på skolen. Det er noget, der har været længe ventet og diskuteret. Men er der virkelig ikke nogen fordele ved at være hjemme?

Har det været et komplet helvede at undervises hjemmefra? Det synes jeg ikke.

Mindre stress

For mange har der været mindre stress i hverdagen. Ikke en bus man skal løbe hastigt efter.

Ikke utallige vækkeurer og remindere, der på samme minder én om tid og sted. Der har generelt været mindre social kontakt – på godt og ondt.

Vi er alle samlet i klassen igen efter tre måneder på Teams. Vejen til skolen har bogstavelig talt krævet både blod, sved og tårer. En lille sommerfugl har over natten vokset sig til en masse sommerfugle, der spændt venter på at pible ud.

Den tabte generation? Nej…

Dagen står på både engelsk, matematik, kemi, selvpodning og oplæg fra skolens psykologer. Hvordan er det så at være tilbage, spørger vores engagerede engelsklærer Anne-
Mette.

Der er fuldstændig stille et sekund og derefter latter. Netop dette moment beskriver de flestes følelse om tilbagevendelsen. Det er selvfølgelig rart at vende tilbage til en hverdag med mere struktur, socialt sammenhold og nærvær, men fostrer også en vis form for pres og fysisk tilstedeværelse. Men dejligt at se kammertaterne igen…

Den tabte generation – eller hvad?

Ser det som en sejr

Der er gennem både første og anden lockdown blevet skabt et stigma omkring den unge generation. Den nuværende, unge generation er både blevet kaldt den tabte generation og den befolkningsgruppe, der mister mest under coronakrisen, men vi har i klassen aftalt at ændre fokus. I stedet for at se denne periode som et nederlag og et gigantisk tab, ser vi det som en sejr. Vi er kommet igennem noget uvist og uventet, som har gjort os mere bevidst om vores værdier, men nu er vi forhåbentlig ved at være på sikker grund igen.

Og vi er tilbage i skolen. Turen fra Dragør til Østerbro har været savnet…

Seneste artikler

 

Fik du læst?