Højt smittetal i både Dragør og Tårnby

Det høje smittetal i Tårnby betød i dag, at der er indført midlertidige besøgsrestriktioner på botilbuddet Televænget. Også i Dragør er antallet af corona-smittede vokset, og incidensen ligger nu lige over 100-grænsen, ligesom i Tårnby.

Af Pia Melander Guilbert

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag påbudt Tårnby Kommune at fastsætte restriktioner for besøgendes adgang til botilbuddet Televænget. Det skyldes, at Covid-19 smitten er for høj, skriver Tårnby Kommune på sin hjemmeside. restriktionerne gælder foreløbigt frem til 12. maj og betyder at:

  • En beboer kan pege på i alt 3 nærmeste pårørende til besøg
  • En beboer kan få besøg af 2 af de 3 nærmeste pårørende ad gangen i egen bolig eller i et indendørs besøgsrum
  • Alle andre besøg skal foregå udendørs
  • Besøg i kritiske situationer er undtaget.

Restriktionerne gælder ikke for ansatte på botilbuddet eller personer, der leverer varer eller tjenesteydelser fx sundhedsbehandling. De gælder heller ikke for den enkelte beboers værge, advokat eller lignende.

Smittetallet i Tårnby ligger i dag på 46, og incidensen på 107,5. Tårnby har i et stykke tid haft en incidens over 100, men det er nyt, at smittetallet i Dragør nu næsten er lige så højt som i Tårnby. Her er der 15 smittede og en incidens på 103,8.

Seneste artikler

 

Fik du læst?