Tip til din gåtur: Find snoge

Et sikkert tegn på forår er snogene, der kommer frem for at parre sig, og lige nu kan du blandt andet se dem flere steder i Naturpark Amager. 

Foto: Leif Hassing Hansen

Af Pia Melander Guilbert

Snogen er lige vågnet op af sin vinterdvale, og for hannerne betyder det, at de skal i gang med finde en hunsnog, de kan parre sig med. Derfor kan de ellers sky snoge let glemme at holde øje med, hvad der ellers lurer af farer.

I Danmark har vi to slangearter: snogen og hugormen. Hugormens gift kan være farlig, hvis man er allergisk eller lider af en kredsløbssygdom, men det er sjældent, at der sker alvorlige uheld med hugorme i Danmark. Sidste år på denne tid blev politiet kaldt ud til Fælleden, fordi besøgende havde set en stor slange, som viste sig at være en parringslysten snog. 

 

 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?

Den bedste julegave

“Min barndoms jul” – lyder det kedeligt? Tænkte det nok. Så skal jeg nok lade være at fortælle om juleaften i hjemmet på Nørrebro, hvor

Læs mere »

Julehygge på fortet

Søndag 28. november er der “Jul på Fortet” på Prins Knuds Dæmning. Der er masser af julehygge på det nye oplyste Fort, og det fortsætter i alle

Læs mere »