Tests på skolerne

I Tårnby tester man allerede skolelever på skolerne. I Dragør forventer man at kunne gå igang med det samme fra næste uge.

Arkivfoto fra Region Hovedstaden.

Af Pia Melander Guilbert 

Det anbefales at de store folkeskoleelever bliver testet to gange om ugen. I Tårnby har eleverne mulighed for at blive testet på deres skole, og det er et tilbud, Dragør Kommune også kommer til at have snart.

Borgmester Allan S. Andersen (S) fra Tårnby fortæller i sit seneste nyhedsbrev, ar cirka 80 procent af eleverne har fået samtykke fra deres forældre til at blive testet, og at det går rigtig godt.

“Onsdag er hviledag for test på kommunens skoler, imens alle ugens øvrige dage bruges på at teste rigtige mange elever fra 5.-10. klasse. Som jeg nævnte i sidste uge, er jeg stolt af det store testapparat, skolerne har sat i gang – og det går rigtig godt med at teste på de enkelte skoler.”

Som forælder kan du give samtykke via Aula. Hver morgen printer skolerne samtykker og udleverer dem til det administrative personale på teststedet.

Der kan gode grunde til, at en elev ikke skal testes, for eksempel hvis eleven inden for de sidste uger har haft Corona.

I Dragør forventer man at kunne tilbyde test på skolerne fra næste uge. Eleverne vil få direkte besked fra deres skole vedrørende tidspunkter og retningslinjer, oplyser Rasmus Johnsen, der er Børne- og Kulturchef i Dragør Kommune.

Når dit barn bliver testet, enten i skoleregiet eller på de øvrige teststeder, er I med til at bekæmpe smitteudviklingen i kommunen.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?