”Det giver mig et kick at hjælpe borgerne”

Portrætserie: Når vi taler om medarbejderne på rådhuset, bliver Mette, Henrik og Jens let kogt sammen til ”Dem oppe på kommunen”, ofte sagt i en lidt negativ tone. Her sætter vi ansigt på den enkelte medarbejdere og hylder den forskel, de gør. I første afsnit kan du møde Benny Nielsen, der er socialformidler i Tårnby Kommune.

 

Benny Nielsen har arbejdet på Tårnby Rådhus i 17 år. Foto: privat

Af Pia Melander Guilbert

”Skrankepaver” eller ”I sidder jo selv og laver reglerne.” Det er fordomme, Benny Nielsen og hans kollegaer i socialcentret i Tårnby Kommune af og til møder. Pressen skriver også kun de negative historier, mener Benny, men størstedelen af de borgere, hvis sager, han behandler, ender med at være taknemmelige.

Nogle af dem sender julekort til Benny og hans familie, og det, der rører Benny allermest, er, når en borger siger: ”Uden dig, er jeg ikke sikker på, at jeg stadig havde været her.”

– Det giver mig et kick at hjælpe borgerne og sikre, at de får en god oplevelse med kommunen, konstaterer han.

Når man er væltet omkuld

Tårnby er Benny Nielsens kommune. Det er her, han både arbejder og bor. Han var 26, da han fik job på rådhuset. Det er 17 år siden nu.

– Jeg arbejder som socialformidler i ydelsesteamet i socialforvaltningen, fortæller Benny og begynder at remse de forskellige ydelser op, han har mulighed for at give borgere, der ikke kan klare sig selv.

– Det er ofte mennesker med psykiske problemer, eller mennesker, der på anden måde er væltet omkuld og har mistet deres job, bemærker han.

Klar ved telefonen til at give Tårnbys borgere en god oplevelse med kommunen. Foto: privat

 

Ekstra pres under corona

Engang skulle borgerne møde fysisk op på rådhuset. I dag foregår meget af Bennys arbejde over telefonen.

– Det sker, at folk er frustrerede eller vrede, især når vi ikke kan hjælpe dem på den måde, de havde håbet, men jeg synes, man når langt med at lytte til deres problemer og forklare reglerne. Når folk tror, at det er os, der laver reglerne, forklarer jeg dem, at det gør vi altså ikke. Vi skal følge lovgivningen, og der er ikke noget, vi hellere vil, end at hjælpe.

Under corona har der været  ekstra pres på i socialforvaltningen.

– Mange har mistet deres job og er ramt på forsørgelsesgrundlaget. Vi har at gøre med en situation, ingen har prøvet før, og det har været vanvittigt hårdt for mange, men jeg synes, vi har klaret det godt på min arbejdsplads, konstaterer Benny.

Et solidt team

Når en sag har været særlig tung, bruger Benny og hans kollegaer hinanden.

– Vi taler om forløbet, om vi selv kunne have gjort noget anderledes, og hvad vi kan gøre fremadrettet for ikke at havne i denne samme situation igen. Vi er et solidt team, og mine kollegaer er guld værd, slutter han.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?