Kærlig hånd til Amarminoen – 30 millioner til jobs i naturen

Corona-krisen har fået os ud i naturen som aldrig før, og når flere benytter sig af veje, stier, bænke og shelters i de statslige naturområder, skaber det et større slid på friluftsfaciliteterne. Samtidig mange har mistet deres job. Derfor har regeringen afsat 30 millioner til jobs i naturen.

Af Pia Melander Guilbert

Som led i den politiske aftale om grøn stimuli og genopretning, som regeringen indgik med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet i forbindelse med finanslovsaftalen for 2021,  er der nu afsat 30 mio. kroner til at ansætte flere folk og indkøbe materialer til at styrke naturindsatsen og forbedre friluftsfaciliteterne i statens skove og naturområder. Det skriver Mijøministeriet i en pressemeddelelse.

– Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe danskerne godt igennem Corona-krisen, og som led i den grønne genstart af økonomien opretter vi nu flere jobs i det grønne. Det tjener to gode formål. Vi får vedligeholdt faciliteter ude i naturen til gavn for alle danskere, og vi giver mennesker, som ellers ville gå arbejdsløse under krisen, et job, udtaler miljøminister Lea Wermelin.

 

De 30 mio. kroner betyder, at hver af Naturstyrelsens 16 lokale enheder rundt om i landet kan ansætte tre til fire nye medarbejdere i seks måneder hen over sommeren. Det forventes, at Naturstyrelsen samlet vil tage imod 60 nye medarbejdere. De nye folk skal primært hjælpe med at ordne friluftsfaciliteter såsom stier, bænke, madpakkehuse, bålhytter og shelters, og vil også få opgaver som naturpleje og fremme af biodiversiteten. Opgaverne vil afspejle, hvad der er behov for lokalt. Ud over renovering af faciliteter og naturpleje går en del af midlerne til at lave grønne tiltag på Naturstyrelsens bygninger og restaurering af fredede bygninger. Til disse opgaver vil man primært hyre håndværkere.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?