Tivoli-garden søger gardister

Tivoli må hvert år tage afsked med de dygtige gardister som falder for aldersgrænsen. Derfor efterlyser Tivoli-Garden nye unge talenter til at udfylde de tomme pladser i geleddet. Send en ansøgning inden 31. maj for at blive inviteret til optagelsesprøve 10.-11. juni. 

Nu er der chance for at komme med i Tivoli-Garden (Foto: Tom Hansen)

 

Tivoli-Garden optager hvert år omkring 15 drenge og piger i alderen fra 7 til 16 år, og nu er der igen efterspørgsel på unge musiktalenter. Går man med en drøm om at blive en del af Tivoli-Garden og samtidig udvikle sine musikalske evner, er det altså nu, at ansøgningen skal sendes afsted. De, som bliver optaget på Tivoli-Gardens musikskole, kan se frem til gratis undervisning på et instrument, masser af fællesskab og gode musikalske oplevelser.

Projektleder for Tivoli-Garden, Julie Hellum, siger:

”For de yngste ansøgere er det ikke en forventning, at man i forvejen spiller et instrument – det lærer man i Tivoli-Garden. Derfor ser vi på ansøgningsvideoen og til optagelsesprøven på, om man er kvik og motiveret, og om man har flair for det musikalske. Vi har også en snak med forældrene om, hvad det vil sige at være Tivoli-garderfamilie.
Hvis en ansøger i forvejen spiller et instrument, ser vi på, om alder og niveau harmonerer med Gardens elevers, og om der er plads til f.eks. en trompetist på 13 år, eller om man hurtigt kan lære et nyt instrument og på den måde få plads i Garden. Vi optager også elever, som ikke spiller instrumenter, i Tivoli-Gardens Fanevagt”

Den gamle garde

Tivoli-Garden stammer tilbage fra 1844, og når Tivoli-Garden optræder ved arrangementer udenfor Tivolis murer, repræsenterer den Europas ældste ungdomsgarde. Det er en ærefuld opgave at sprede Tivolimagien både inden i og uden for Tivoli. Kulturchef i Tivoli, Frederik Wiedemann, uddyber:

“Tivoli-Garden er noget af det, folk forbinder allermest med Tivoli. Ved de mest festlige lejligheder er Tivoli-Garden altid med, for de repræsenterer Tivolis historie, traditioner og eventyrlige æstetik samtidig med, at de som børn og unge repræsenterer vores alle sammens fremtid”

For drenge og piger

Tivoli-Garden er særlig, fordi den også er en musikskole for børn og unge. Tivoli-Garden består lige nu af 100 drenge og piger med en bred vifte af sociale og etniske baggrunde, alle med det til fælles, at de brænder for at blive dygtige til at spille et instrument.

Ved optagelsesprøven bliver der bl.a. kigget på, om man har musik og rytme i kroppen, og om man kan marchere.

Send en video

Optagelsesprøverne finder sted torsdag 10. juni og fredag 11. juni. For at komme i betragtning til optagelsesprøven og en plads i Tivoli-Garden, skal man indsende et ansøgningsskema og en præsentationsvideovideo af sig selv. Ansøgningsskemaet finder man på Tivolis hjemmeside, hvor man også kan læse mere om, hvad præsentationsvideoen skal indeholde. Ansøgningsfristen er 31. maj.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?