Endelig tilbage i mørket …

I dag åbner landets biografer igen efter måneders Corona-nedlukning. I Dragør Bio, kan de næsten ikke vente med at se publikum igen …

‘Lille Sommerfugl’. Griseavleren Ernst (Jesper Christensen) fejrer guldbryllup med konen Louise (Karen-Lise Mynster). Pr-foto: Rolf Konow / Nordisk Film.

I dag er en stor dag, ikke bare for biograferne, men også for publikum. Det er dagen, hvor biograferne åbner efter måneders nedlukning.

I Dragør Bio åbner de med ‘Lille Sommerfugl’. Formanden for Dragør Biografforening, Mette Jansen siger til Amager Nyt:

‘Vi har holdt lukket siden 8. december, og det har været hårdt for alle i foreningen. Det har været en rigtig vanskelig tid, men der var jo ikke så meget andet at gøre, men lige nu går vi alle og glæder os til genåbningen i dag’.

Dragør Biografforening har godt 450 medlemmer og med åbningen håber formanden, Mette Jansen, at folk ikke er blevet alt for vant til at streame derhjemme.
‘Dragør Bio er jo en aktivitet for hele byen, og vi håber og tror på, at alle i byen bakker op om biografen igen. Jeg tror på det, og mit mål er at nå 1.000 medlemmer af biografforeningen.
Vi har heldigvis også mange frivillige, som er klar til at tage fat igen. De er  trofaste, ekstremt fleksible og ansvarlige. Vi gør alt for, at alle får en god filmoplevelse i Dragør, på tværs af generationerne. Det at gå i biografen er jo en dannelsesrejse fra vi er helt små, ja hele livet, og vi glæder os til at starte igen,’ siger Mette Jansen.

Ud over det der vises på lærredet, sker  åbningen med sprit, afstand og de øvrige velkendte Corona-restriktioner.

Tag med til guldbryllup i aften …

I aften kl. 20 vises Søren Kragh-Jacobsens ‘Lille Sommerfugl’ med Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster i hovedrollerne som ægteparret Ernst og Louise. De ejer en stor og smuk gård på landet og fejrer guldbryllup. Dagen begynder med morgensang og Gammel Dansk og kulminerer med fest i forsamlingshuset, men lidt efter lidt dukker hemmeligheder og løgne  op til overfladen som aftenen skrider frem.

Sort humor

Senere på måneden vises den danske film ‘Retfærdighedens Ryttere’. Hold øje med den! Det er en herlig film fyldt med sort humor og absurde situationer. Instruktøren Anders Thomas Jensen er i topform og det samme er de medvirkende, der bl.a. tæller Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann og Nicolas Bro.
I ‘Retfærdighedens ryttere’ har instruktøren kastet sig over tilfældets magt, og det tema skildrer han meget underholdende.
Denne signatur nåede lige at se filmen, inden biograferne lukkede – og det er en af de film jeg ser frem til at gense i biografen.

God fornøjelse og husk … film skal ses i biografen.

 
 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?