Vi lever kun én gang og det er ligesom at tisse i vejkanten med røven ud mod bilerne…

siger Pia Kibsgaard fra  PerleMors kaffebar i Kastrup. Hun er min ven…

Perlemors Kaffebar på Kastrupvej.

 

Af Ida Monrad Graunbøl 

Når man kommer ind ad døren til PerleMors kaffebar bliver man mødt med ordene ”Hej, min ven.”

“De to dejlige, omsorgsfulde ord,” siger caféejeren, Pia Kibsgaard ofte og fuldstændigt oprigtigt. Hun er sådan en, der mener, hvad hun siger, og der er ingen ironi, selvom Pia Kibsgaard bestemt ikke står tilbage for et godt grin, og efter eget udsagn er en rappenskralde.

Her er alle velkomne…

 

Pia Kibsgaard er Københavns sødeste kaffemor, perlemor og ikke mindre end en god, gammeldags, ægte person og amagerkaner. Hendes kaffebar er indrettet som en dagligstue med masser af retrofund, porcelænsdyr og en smuk og original, personlig stil. Pia Kibsgaard er simpelthen PerleMors Kaffebar, cafeen udtrykker hendes sammensatte, farverige og hjertevarme personlighed.

Og uden Pia fandtes kaffebaren ikke, det er journalistens påstand. Det er ingen hemmelighed, at Pia Kibsgaard tør være sig selv med alle de sprælske facetter, hun rummer, og det klæder hende og kaffebaren umanerligt godt.

Kedelige glasklangscafeer

Pia havde tidligere cafeen Øens Perle, og derfor hedder kaffebaren PerleMors kaffebar. Børnene der kom i cafeen Øens Perle, kaldte hende for perlemor, og det har holdt ved. Lokalerne på Kastrupvej 6 har huset en skomager og også Iqbals kiosk, og dengang der var kiosk, var væggene var malet grå. Den farve var ikke noget for Pia Kibsgaard. ”Nej, det værste man kan være, det er sgu at være kedelig. Og jeg er altså ikke bange for noget. Min café er en provokativ reaktion på de grå lagkagehuse, og alle de skingrende, kedelige glasklangscafeer, der findes i København.”

En kaffebar indrettet som en dagligstue…

 

På Pias Kibsgaard fødselsdag skulle der marcheres for Amager Fælled, og hendes fødselsdagsønsker var en megafon og et banner, to ting til at råbe verden op. Det fik hun ikke, men det forhindrer hende ikke i at råbe verden op. Hvis man kommer her i min kaffebar, så snakker jeg. Jeg mener generelt, at vi snakker for lidt, ja snart sagt over det hele, i bussen og i toget, og hvor det skal være.”

Blomstrende smukt hår og røven i vejkanten

”Hvis der kommer en kvinde med noget smukt hår, og hendes mand har sat blomster i det, så fortæller jeg da hende, at hun er smuk. Jeg forstår ikke hvorfor folk holder sig tilbage med at sige noget sødt til hinanden, det er ubegribeligt for mig. Hvorfor ikke fortælle andre mennesker, at de er smukke. Jeg mener, livet er jo ligesom at pisse i vejkanten med røven ud til bilerne, du møder jo givetvis ikke det smukke menneske igen, så hvad har du at miste?”

PerleMors Kaffebar

Åbningstiderne på PerleMors kaffebar varierer, men tjek facebook eller kig forbi, og hvis du bare er kedelig, og ikke kan lide perler eller dyr og helst bare vil glo ind i en skærm, så lad være at møde op. Men er du er i humør til den smukkeste samtale, min ven, så kig ind på PerleMors Kaffebar, Kastrupvej 6.

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?