Så er der baby-salmesang

Der har længe været efterspørgsel på nye hold babysalmesang i Store Magleby Kirke, og nu kan der fra mandag 31. maj tilbydes et miniforløb på fire mandage inden sommerferien.

Så er der igen babysalmesang i Store Magleby Kirke.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Babysalmesang er populært rytmisk og musikalsk tilbud i folkekirken. I Store Magleby Kirke i Dragør har det længe været efterspurgt. Nu kan kirken så endelig tilbyde et fire ugers miniforløb hver mandag fra på mandag 31. maj kl.  10.00.

Det er for nybagte mødre og fædre med babyer fra tre til ti måneder. På holdene kan der være fem deltagere. Hvis holdet er fyldt kl. 10, vil der blive oprettet et hold kl. 11 og så fremdeles.

Salmesang stimulerer sanserne

Der er babysalmesang er i de fleste kirker i Danmark. Det opstod, da man ved, at sang og musik stimulerer barnets musikalske og sansemotoriske udvikling.

En baby forstår ikke salmerne, men babyen kan sanse stemningen og atmosfæren, og tekst og melodi kan lagre sig i barnets underbevidsthed.

Babysalmesang giver også en mulighed for at opleve selve kirkerummet og nyde musikken på en uformel måde.

Rolige og hyggelige timer med sit barn i musikkens tegn

Hensigten med undervisningen er at give forældre inspiration til hvordan de kan lave musik med deres barn, men også at give børn og voksne nogle hyggelige og rolige timer sammen i musikkens tegn.

Ved salmesangen vil der være alt fra kendte og ukendte børnesange, salmer og remser til danse, instrumenter og sæbebobler. Det, der fokuseres på er ro, gentagelse og glæde.

Der kræves ingen forudsætninger

Forældrene behøver ikke at have nogen forudsætninger for at deltage. Det handler om at have lyst til at synge for og lege med sit barn. Andet kræves der ikke.

Babysalmesang ledes af Tina Lohmann Larsen. Hun er uddannet musikpædagog fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Hurtig tilmelding

Tilmelding til babysalmesang mini-forløb i maj/juni kan ske her. Der er rift om pladserne, så tilmelding skal ske hurtigt.

Det koster 50 kroner at deltage. Pengene går til et kompendium, som hver deltager får udleveret.

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?