Politiet laver borgerråd i Tårnby

Så lancerer Københavns Politis de såkaldte borgerråd. Formålet er at sætte borgerne i fokus og inddrage deres input i arbejdet. Politiet begynder i Tårnby og vil senere fokusere på andre områder af byen.

Politiet vil nu mere i kontakt med borgerne – Tårnby er første by på vejen til målet.

 

Så har København Politi etableret det første af en række såkaldte borgerråd. Politiet kalder det et borgerråd, fordi det vil spørge borgerne til råds om en række temaer.

”Vi vil gerne blive bedre til at lytte til borgerne og inddrage deres oplevelser og erfaringer mere i vores arbejde. Det, tror vi, vil øge trygheden og tilliden til os som politi, og derfor lancerer vi borgerrådet,” siger politidirektør Anne Tønnes.

For at få så mange perspektiver med som muligt, vil borgerrådet bestå af forskellige aktiviteter. Politiet kommer både til at invitere til fysiske møder (når corona tillader det), lave repræsentative borgerundersøgelser og stille spørgsmål på den nye, digitale platform www.mitkbhpoliti.dk

Københavns Politi begynder i Tårnby og inviterer borgere, som bor og arbejder i kommunen, til at give input til, hvordan man kan styrke trygheden i området. Det kan de gøre fra i dag af på den digitale platform.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Politidirektør Anne Tønnes

Senere vil politiet fokusere på andre temaer og områder af byen, og spørge borgerne til råds der.

”Jeg glæder mig til at få en mere direkte dialog med borgerne og jeg håber, at mange har lyst til at være med, så vi får en masse gode input, vi kan arbejde videre med,” siger politidirektøren.

Læs mere om første tema ’Et trygt Tårnby’ og deltag her: www.mitkbhpoliti.dk.

Mere samarbejde

”Vi lancerer borgerrådet, fordi vi gerne vil samarbejde mere med jer. Derfor kommer vi heller ikke kun til at lytte, men vil også se på, hvordan jeres forslag kan bruges i vores arbejde, så vi sammen kan styrke trygheden,” siger politidirektør Anne Tønnes.

”Jeg håber, at mange af jer, der bor og færdes i Tårnby Kommune, vil være med. Vi vil meget gerne høre jeres forslag til, hvad vi skal fokusere på i området. Klik ind og vær med på mitkbhpoliti.dk,” siger Anne Tønnes.

Tilfreds borgmester

Også Tårnbys borgmester Allan S. Andersen er tilfreds med initiativet:

”Jeg er lige blevet præsenteret for politiets tiltag om etablering af borgerråd. Jeg synes, at det er yderst vigtigt, at politiet er i tæt dialog med borgerne. En af politiets opgaver er at skabe tryghed og sikkerhed for borgerne, og borgerrådet kan således fungere som et talerør for borgerne, hvor borgernes forventninger til politiet kan drøftes.”

Som borgmester i Tårnby Kommune hilser jeg Københavns Politiets nye tiltag om borgerråd meget velkommen. Jeg er selv meget optaget af, at kommunens borgere føler sig trygge, når de er ude på gaderne og i deres hjem. I dette forum har borgerne mulighed for at fortælle om deres oplevelser til politiet. For at øge tilliden til politiet er dialog vejen frem”, siger Allan S. Andersen.

Nærpolitiet vil tirsdag 1. juni 2021 være til stede i Tårnby med den mobile politistation, hvor borgere er velkomne til at komme forbi for at høre mere om borgerrådet. De vil stå ved Meny på Tårnbyvej kl. 16-17.

 

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?