Mange besøgte Ældre Sagen i Tårnby

Mange interesserede mødte frem, da Ældre Sagen i Tårnby holdt Åbent Hus i lokalerne på Amager Landevej

Frivillige besøgsvenner og demens-koordinatorer var med, da Ældre Sagen i Tårnby holdt Åbent Hus. (Foto: Lene Dam Jørgensen)

 

Af Lene Dam Jørgensen

 

Der var stor interesse fra nær og fjern, da Ældre Sagen i Tårnby inviterede til Åbent Hus i lokalerne på Amager Landevej.

Amagernyt.dk lagde også vejen forbi for at få en snak om demens med fagkyndige inden for demensområdet i Tårnby Kommune, Seniorrådet, frivillige besøgsvenner og teamet i Ældre Sagen Tårnby.

Og det blev en rigtig udbytterig dag, fortæller demenskoordinator Bente Olofsen. Det var første gang, at der holdtes Åbent Hus om demens, men det bliver bestemt ikke sidste gang. Ældre Sagen Tårnby har allerede planer om flere.

Frivillige besøgsvenner

Amagernyt.dk havde også en god snak med de frivillige besøgsvenner. De kommer både i private hjem og på plejehjem. De går ture og handler ind med de demente. De kigger i gamle fotoalbum sammen – eller tager ud på ture eller hygger sig hjemme.

Meningen er at aflaste ægtefællen, som dermed kan få en pause i en hård hverdag, så de også kan komme lidt ud for sig selv. Det er hårdt at være pårørende til en person, der lider af demens, og de pårørende har brug for aflastning.  Der er i alt næsten 200 frivillige hos Ældre Sagen Tårnby.

De frivillige besøgsvenner kunne også fortælle, at der er mange aktiviteter hos Ældre Sagen i Tårnby, som betyder meget for både pårørende og demente, for eksempel Café Livsglæde og Søndagscafé.

Brug for flere demensvenner

Demenskoordinator Bente Olofson fortæller, at Ældre Sagen i Tårnby lige nu har fem demensvenner, men hun efterlyser flere demensvenner. Flere pårørende ønsker at blive aflastet lidt.

Amagernyt.dk talte også med Johnny Fredelund, der er medlem af Seniorrådet. Han kunne fortælle, at Seniorrådet har en vejledende og støttende rolle over for pårørende og er både pårørenderettet og medarbejderrettet.

Ældre Sagen har godt fokus på demens og Seniorrådet bidrager ikke med noget, som Ældre Sagen godt selv kan klare. Johnny Fredelund har selv haft demens inde på livet og har erfaring med betydningen af en demensven.

Demenssymbolet 

Danmark har fået et demenssymbol til demente, og der er stor efterspørgsel efter det. Selve symbolet kan fås hos Tårnby Kommune.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Nu er der kommet demenssymboler, der kan give de demente en lettere hverdag

 

Demenskoordinatorer- og forebyggelseskonsulenter fra Tårnby Kommune og kommunikationskonsulent Hjalte Christensen fra Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark var også til stede. Han fortalte om demenssymbolet.

Det er udviklet af Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark, der består af 12 landsdækkende organisationer, herunder Ældre Sagen og Alzheimerforeningen.

Aktiv med demens

Formålet med symbolet er at give en håndsrækning til demente og give dem en bedre mulighed for at leve et aktivt liv med demens.

Der er tale om et symbol, der viser, at en person er dement og at der skal tages hensyn og udvises tålmodighed. Det er for at give omverden en fornemmelse af, hvordan de skal håndtere situationen med en dement i det offentlige rum, men også for at skabe tryghed hos den demente.

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?