FN-lederen der blev cykelsmed

Fra projektleder i FN til cykelhandler på Amager – Meerwahi Mujaddadi tager alt sit arbejde alvorligt…

Meerwahi Mujaddadi – fra FN til cykelsmed.

 

Af Ida Monrad Graunbøl

Der er cykler og tilbehør allevegne i butikken. Så reglen er: “Sæt det hele i system…”

Sådan siger cykelsmeden, eller cykelhandleren om I vil, Meerwahi Mujaddadi.

Cykelhjelmene hænger i snorlige rækker, og alt er ekstremt velholdt og skinnende i Ama’r Cykel Ekspert, der ligger på Øresundsvej 22.

Her holder Meerwahi Mujaddadi på 42 år til. Han smiler til mig, da jeg kommer ind i butikken. Han er uddannet ingeniør og har arbejdet som projektleder for FN, dengang han boede i
Afghanistan. Nu er han selvstændig på Ama’r. Og ifølge ham er det ingen skam, at være lokalpatriot, for nu er Amager hans hjem.

Taler flere sprog

”Jeg taler mere end tre sprog, deriblandt farsi, og selvom dansk er svært, så er jeg sikker på, jeg kommer efter det. Jeg søgte i mange år efter et arbejde, der lignede det, jeg havde da jeg boede i Afghanistan, men der viste sig ingen muligheder i den forbindelse. Og først fik jeg et lønstilskudsjob i en cykelhandler, bagefter blev jeg selvstændig”, fortæller han og fortsætter:

“Det at tale flere sprog hjælper mig med de internationale forbindelser, jeg også skaber i min selvstændige virksomhed. Jeg synes selv, at jeg er dygtig som cykelhandler, fordi jeg er omhyggelig, men også effektiv. Jeg kan godt lide at levere god service. Jeg ser det som min fornemmeste opgave”

En positiv indstilling

”Når du skal lykkes som selvstændig, gælder det om at have styr på tingene. Du skal have orden i dine regnskaber og din butik, ellers kommer du ingen vegne, sæt det hele i system, men det allervigtigste er dog, at du har en positiv indstilling til livet generelt, så skal du nok lykkes med din forretning,” siger Meerwahi Mujaddadi, før jeg forlader butikken.

Seneste artikler

 

Fik du læst?