Borgerne: Unge samt for høje hastigheder skaber uro

Københavns Politis borgerråd har været “i luften” i to uger og vi har fået flere gode input fra borgerne i Tårnby til, hvordan vi sammen kan øge trygheden i kommunen, siger politiet, der varsler nye områder efter sommerferien.

Politiet ude med den mobile politistation for at fortælle mere om det nye Borgerråd

 

”Det glæder mig, at der er en interesse for den her nye måde at være i dialog med os på. Flere nævner også konkrete udfordringer og det sætter jeg pris på, for det er vigtigt for os at vide, hvad der fylder for borgerne,” siger politidirektør Anne Tønnes.

Københavns Politi er begyndt ved at spørge borgerne i Tårnby til råds om, hvordan man sammen styrker trygheden i kommunen. Det foregår på politiets nye, digitale platformwww.mitkbhpoliti.dk.

Her nævner borgere bl.a. at en gruppe unge, der drikker og skaber utryghed. De nævner færdsel – herunder et ønske om flere fartkontroller (nogle bidrag går også på udfordringer, der faktisk ikke er politiopgaver, men snarere kommunale – dem bringer vi videre til kommunen), samt muligt salg af narkotika.

Skaterbanen

“Mange af bidragene er meget konkrete, og derfor har vi allerede set nærmere på nogle af dem. Vores nærbetjente og SSP er opmærksomme på gruppen af unge, som af og til hænger ud ved bl.a. skaterbanen, og har styrket fokus på området, ligesom vores færdselsafdeling i sidste uge lavede fartkontroller på nogle af de strækninger, som borgere har nævnt”, siger Anne Tønnes.

Nyt Borgerråd

”Borgerrådet er nyt for os, og derfor lærer og justerer vi formen undervejs. Vi har reageret på nogle af de konkrete input, vi har fået. Formålet med borgerrådet er dog ikke at skabe en ny anmeldelseskanal, men at se på, hvordan vi kan finde nogle mere langsigtede løsninger, der kan styrke trygheden. Det arbejder vi videre med nu,” siger politidirektøren.

Mandag 5. juli fra kl. 18.30 til 20 inviterer Københavns Politi derfor borgere, der har registreret sig på www.mitkbhpoliti.dk og som bor i Tårnby, til at deltage i et digitalt borgermøde for at få nuanceret deres input. Mere info vil blive meldt ud på mitkbhpoliti.dk i løbet af de kommende uger.

Gruppen af unge

Gruppen af unge, der skaber utryghed, kunne f.eks være et tema her. Begår de kriminalitet, er det naturligvis en politiopgave, men en del af løsningen kan også være at involvere civilsamfundet – f.eks. gennem en dialog med de unge om, hvordan deres adfærd virker, eller ved at inddrage deres forældre.

Københavns Politi opfordrer fortsat borgere, der ønsker at være med, til at registrere sig på www.mitkbhpoliti.dk.

Sideløbende med temaet i Tårnby går Københavns Politi nu i gang med at finde det næste tema og område, som borgerrådet skal fokusere på. Politiet forventer at kunne melde mere ud på den anden side af sommerferien.

Fakta om borgerrådet

Københavns Politi har etableret et borgerråd, fordi politiet gerne vil inddrage borgerne mere i dets arbejde. Politiet vil lave fysiske møder (når corona tillader det), repræsentative borgerundersøgelser og bruge den nye, digitale platform www.mitkbhpoliti.dk. Politiet er begyndt på mitkbhpoliti.dk med at spørge borgerne i Tårnby til råds.

På Mitkbhpoliti.dk kan borgerne – når det passer dem – give os deres input. Det er ikke en anmeldelses- eller bestillingsplatform, men et forum til en mere direkte dialog mellem borgere og politi.

Vil man anmelde noget, skal man bruge 112 (akutte henvendelser) eller 114 (ikke-akutte henvendelser).

Vil man anmode politiet om en fart- eller knallertkontrol, kan man gøre det her: https://politi.dk/bestil/bestil-en-betjent/bestil-en-faerdselskontrol

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?