Købmanden er områdets livsnerve

Købmand Gökhan Aslan har en både gammeldags og nytænkende købmandsbutik på Hovedstien i AH Søndergården i Dragør – den er de lokale meget glade for

Købmand Gökhan Aslan – driver en købmandsbutik, der på alle måder er lokal.

Og hvorfor er Gökhan Aslans købmandsforretning på Hovedstien gammeldags? Jo, det er den, fordi den først og fremmest har fokus på lokalområdet. Den er nytænkende, fordi den også er en specialbutik med produkter fra middelhavslandene.

Butikken er 17 år gammel

Gökhan Aslan startede med at drive butikken, da han var omkring de 18 år sammen med sin tvillingebror og sin far. Broren fandt andre græsgange, men Gökhan drev forretningen videre og nu med 13 ansatte. Det særlige ved de ansatte er, at de alle er fra lokalområdet.

”Vi kendte mange herfra, og vi følte, der var brug for en specialbutik med lokal forankring,” siger Gökhan og fortsætter:

Den lokale købmand, der også sælger spændende varer fra Middelhavs-området.

“Vi er udelukkende i live som specialbutik, købmand og grønthandler, fordi vi er de eneste i området. De andre grønthandlere er inde i byen, og vi har først og fremmest en god og rentabel forretning her, fordi vi får leveret grøntsagerne fra de lokale gårde og økogårde.”

Specialvarer og lokal familie

”Vores specialvarer bl.a. tzatzikien, er hjemmelavet og vores iceberg er økologisk. Men vi er også et særligt sted, fordi vi er et samlingspunkt for de lokale, for folk i kolonihaverne og på campingpladsen, men også dem, der tager herud inde fra Dragør. Folk snakker jo rundt, hvis noget er godt, og her har vi altså mange kvalitetsvarer. Jeg vil også meget gerne støtte de lokale gårde og produkter, så deres forretninger bliver holdt i live. Så mit lokalmiljø er som en familie for mig her,”siger Gökhan, der i bogstavligste forstand har set sine lokale unge ansatte tumle rundt som rollinger for mange år siden, før de blev ansat i hans “Let Køb”.

God købmandsfilosofi

Jeg går glad ud af købmandsbutikken på Hovedstien, for Gökhan er en sjælden optimistisk sjæl.. På vej ud af døren siger han til mig:

“Når det går godt, så kan man støtte andre, så det også går godt for dem.”

Se, det er en god købmandsfilosofi, tænker skribenten og siger farvel.

 

 

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?