Bøger med en duft af Øresund

Dragør Bibliotek får spændende forfatter-besøg i den kommende tid i “Litterære Kaffesaloner” og meget mere spændende er i vente…

Et kig til Øresund fra Dragør Bibliotek

 

Af Ida Monrad Graunbøl

Dragør bibliotek, Vestgrønningen 18, er et særligt sted. Det har længe været lukket på grund af Covid-19, men nu har biblioteket åbent igen –  det åbnede mandag 14. juni, netop den dag, denne skribent træder ind i bygningen.

Biblioteket er et særligt sted, det ved Dragørborgerne godt. Stedet emmer af nostalgi og læselyst, hele biblioteket er vel det, man bedst kan betegne som en læsehule med slet skjult indbygget ro og idyl.

De smalle gange, den smukke gårdhave og udsigten oppe fra toppen over Øresund, lokalet, hvor bibliotekarerne har møderum, gør, at man forundres over, at det hele taget lader sig gøre, at holde biblioteket så smukt.

Sommerhits og Pontoppidan

Et af sommertilbuddene på Dragør bibliotek er blandt andet “Sommerbogen”, en national læsekampagne, der har fundet sted i flere år, hvor børnene holdes i gang med at læse i sommerferien ved at få foræret tre bøger, som de bagefter skriver om. Sommerbogen er altid et hit, sammen med andre sommerhits.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Dragør Bibliotek – spændende arrangementer er i vente…

For på Dragør bibliotek fortæller de, at litteraturen efterhånden er blevet hitbaseret, vi læser bøger, som vi lytter til musik. Krimidronningen Sara Blædel lånes i perioder, men de store klassikere, deriblandt Pontoppidan, går ikke lige af mode, han lånes stabilt ud.

Litterære kaffesaloner

Ulla Fajfer, der sidder i aktivitetsudvalget, fortæller, at de nye arrangementer på biblioteket blandt andet består af “Litterære Kaffesaloner.”

”Vi får besøg af Flemming Behrendt, der står bag den nye biografi ”Livsrusen,” og desuden har vi et samarbejde med AOF, hvor Peter Øvig Knudsen kommer og fortæller om ”Min mor var besat”. En af vores forfattersaloner består også af et forfatterarrangement med Tine Høeg om hendes roman ’Tour de Chambre,’ for at have fokus på ny yngre litteratur.”

Byens bibliotek er også for mænd

”Vi er byens bibliotek,” siger Ulla Fajfer ”og det er skatteborgerne, der betaler, så vi prøver at indrette vores arrangementer efter målgrupperne her i kommunen. Lige nu prøver vi at finde lidt nye målgrupper, fordi det mest er kvinder, der går på biblioteket, og vi så gerne mændene kom herind også, så vi forsøger at lave en målrettet indsats, for eksempel i form af fagbogsfællesskaber ”

Arbejder efter FN’s verdensmål

”Vi arbejder i den kommende tid efter FN’s verdensmål. Der er 17 af dem, tre af i blandt dem er ligestilling, bæredygtighed of afskaffelse af fattigdom. Vi holder et vælgermøde før kommunalvalget og børnene i Dragør får lejlighed til at tegne en valgplakat sammen med tegneren Jan Kjær, siger Ulla Fajfer. Og så har vi desuden et arrangement med forskud på 500-året for den hollandske indvandring (det fejres i 2022), hvor vi inviterer Søren Mentz fra Amager Museet til en debat om, hvad vi skal med jubilæet.

(Artiklen fortsættes under billedet)

En hyggelig læsekrog på biblioteket

Sidst men ikke mindst kommer historikeren Chrisitian Aagard på besøg og holder foredrag om TV-serien Matador med fokus på den danske besættelsestid.”

Jeg forstår på Ulla Fajfer, at der bliver travlt på Dragør bibliotek ved Vestgrønningen, selvom alt i øjeblikket ånder idyl og ro i den smukke biblioteksbygning. Dragørborgerne kan godt begynde at glæde sig, det bliver festligt oplysende på Dragør bibliotek både i debatten og litteraturens tegn. Det endelig program for året på biblioteket bliver sendt ud i august.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?