Nyt Rotary-år begynder i august

Rotary-folkene i Dragør glæder sig til et nyt Rotary-år, hvor koronaen forhåbentligt har sluppet taget i os…

Afgående præsident Jess Folke Andersen, kommende præsident Helle Barth og netop tiltrådt præsident Susanne Lindø Grønbech fra Dragør Rotary Klubs sommerfest og præsidentskifte i Dragør Bådelaugs klubhus.

 

”Det bliver dejligt at starte på et nyt Rotary-år efter sommerferien, hvor coronaen forhåbentligt helt har sluppet taget i os,” siger Susanne Lindø Grønbech, som netop har overtaget præsidentskabet i Dragør Rotary Klub efter Jess Folke Andersen, der var præsident for klubben i 2020/21.

Et år præget af forsamlingsforbud, hvor møderne flyttede fra Strandhotellet til Teams, og hvor det mangeårige ungdomsudvekslingsprogram blev sat på pause.

Hver anden torsdag

Dragør Rotary Klubs medlemmer mødes hver anden torsdag til medlemsaftner, som begynder med spisning på Strandhotellet, indeholder faste dagsordenspunkter og et inspirerende foredrag eller oplæg fra en gæst. Møderne afvikles fra kl 18.30 til 20. Ud over de faste møder er medlemmerne organiseret i grupper, som med forskellige funktioner driver klubbens aktiviteter.

Rotarys filosofi

”Det er Rotarys filosofi, at dem som kan, skal hjælpe andre – det kalder vi Service above Self,” forklarer Susanne Lindø Grønbech og tilføjer, at nogle medlemmer i Rotary finder tilfredsstillelse i at arbejde for et godt formål i fritiden, nogle bruger medlemskabet som et tiltrængt pusterum og inspirationsforum i en travl hverdag, nogle dyrker et stærkt og livslangt netværk, og endnu andre møder deres forbilleder og bedste sparringspartnere i Rotary.

Velgørende formål

Dragør Rotary Klub donerer løbende til velgørende formål lokalt og internationalt og sender – normalt – også hvert år et ungt menneske ud på et års ungdomsudveksling, samtidig med at klubben tager imod og indkvarterer et ungt menneske. De unge som deltager i Rotarys udveksling går i skole og indkvarteres via en lokal Rotary klub i værtsfamilier, som selv har eller har haft et ungt menneske ude i verden i programmet. Den internationale ungdomsudveksling er på grund af Corona udsat til 2022/23.

Første medlemsaften i Dragør Rotary Klub i efteråret er torsdag 12. august – gæster, som kunne tænke sig at lære Rotary bedre at kende, er velkommen. Interesserede kan ringe eller skrive til Susanne på sl@groenbech.com eller 40330555.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?