Dragørs kommunaldirektør stopper

Dragør skal have ny kommunaldirektør. Det er konsekvensen af, at den nuværende kommunaldirektør Henrik Harder fortsætter karrieren som kommunaldirektør i Albertslund efter sommerferien.
Henrik Harder – farvel til Dragør.

 

Et år og syv måneder bliver det til. Henrik Harder begyndte i jobbet som kommunaldirektør i Dragør den 1. januar 2020. Nu stopper han i jobbet 1. august.

Borgmester Helle Barth siger: ”Jeg havde rigtig gerne set, at Henrik var blevet her noget længere. Han har på den korte tid, han har været i Dragør, sat mange ting i værk – og dét under ganske vanskelige vilkår på grund af coronaen. Som borgmester kan jeg kun sige, at jeg har været vældig tilfreds med hans indsats.”

Samle stafetten op

Hun fortsætter: ”Jeg vil ønske både Albertslund og Henrik tillykke. Nu går vi i gang med at finde hans afløser, og jeg ser frem til, at en ny velkvalificeret og kompetent kandidat kan samle stafetten op. Dragør Kommune er en fantastisk arbejdsplads med dygtige og dybt engagerede medarbejdere – lige som Dragør også er et vidunderligt sted at leve og bo.”

Med vemod

Også Henrik Harder fortæller, at det er med vemod, at han stopper.

”Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg allerede nu skulle stoppe i Dragør, men jeg har fået chancen for at få et nyt job med meget spændende muligheder. Den chance har jeg valgt at forfølge, og derfor begynder jeg efter sommerferien som kommunaldirektør i Albertslund Kommune,” siger Henrik Harder og fortsætter:

”Jeg ser tilbage på en spændende tid fyldt med gode, men også med svære, opgaver. Corona og en svær økonomisk situation har været nogle af dem, som træder mest frem. Det gælder for begge opgaver, at vi både har skullet betræde nye territorier og være klar til hurtige omstillinger. Det har vi formået, og jeg synes, at begge opgaver, takket være en stor indsats i hele organisationen, er blevet løst rigtig godt.”

Proces under forberedelse

Dragør Kommune er nu i gang med at forberede overgang og rekruttering af en ny kommunaldirektør, som kan stå i spidsen for den kommunale administration.

Der er indkaldt til ekstraordinært møde i Økonomiudvalget og i Kommunalbestyrelsen allerede tirsdag  29. juni 2021.

Det er forventningen, at kommunalpolitikerne tager stilling til konstituering af en kommunaldirektør frem til en ny er ansat. Kommunalpolitikerne tager desuden stilling til valg af et rekrutteringsbureau, som kan bistå i kommunen i rekrutteringsprocessen.

En ny kommunaldirektør forventes at kunne tiltræde 1. oktober 2021.

Seneste artikler

 

Fik du læst?