Stor foreningsdag på Amager

SE DE MANGE FOTOS: Der var smil og glæde, da Spar Nord delte penge ud til flere foreninger på Amager…

Dragørs fodboldpiger mødte frem for at modtage 10.000 kroner. Til højre bankdirektør Anders Baun Hübschmann. Bag diplomet Ida med et særligt stort smil: Det var nemlig hendes fødselsdag…(Fotos: Dan Møller)

 

Der var smil og forrygende god stemning, da syv foreninger på Amager hver kunne modtage 10.000 kroner fra Spar Nord Fonden.

Repræsentanter fra alle foreningerne mødte frem – de fleste endda i festlig udrustning som fodboldtøj, spejderuniformer, kajak-udstyr, miljøredskaber og uhyggelige dragter fra rollespil.

Og Maja Christensen fra Kastrup Gymmnastikforening gav endda opvisning i sine adrætte færdigheder: Det ser personalet ikke til daglig i pengeinstituttet.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Maja Christensen fra Kastrup Gymnastikforening kvitterede for pengene med en lille opvisning – godt hjulpet af Elaine Ladegaard.

Hele 56 foreninger fra Amager og Hvidovre søgte om at få andel af midlerne, der var penge til ti, og  det blev så til penge til syv foreninger på Amager. Og det var en glad bankdirektør Anders Baun Hübschmann, der kunne fortælle, at dommerkomiteen havde været på hårdt arbejde, inden pengene fra Spar Nord Fonden kunne fordeles.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Glade modtagere fra foreninger på Amager, der fik del i pengene fra Spar Nord Fonden.

Dommerkomiteen bestod af Benjamin Gonzalez, Estate Tårnby, Kastrup og Ørestad, Ulrik Ankerstjerne, Dragør Golfklub og Dragør Museumsforening, Jan Elving, Øens Murerfirma, Flemming Hansen, udgiver af Amagernyt.dk og Jan Spure, direktør, Time Computer.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Tre raske og spejdere mødte frem. Fra venstre Bertha, 10 år, Verner, 72 år og Emil, 9 år. De er fra de gule spejdere på Englandsvej.

Og de syv foreninger, der alle fik 10.000 kr:

Kastrup Gymnastikforening af 1966
Rollespilsfabrikken, Amager Fælled
De Gule Spejdere, Robin Hood Gruppe
Naturvogterne, Dragør
Kastrup Kajakklub
Dragør Boldklub
Vincentgrupperne, Amager lokalgruppe.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Repræsentanter fra Kastrup Kajakklub mødte frem med nyt udstyr.

Og pengene falder på et tørt sted til alle foreningerne, der til daglig udfører et stort og godt stykke arbejde over hele øen. Fra De Gule Spejdere på. Englandsvej kunne Verner Jensen således fortælle, at mange børn vil være spejdere, og at pengene bl. a. skal bruges til, at alle kan komme med på telttur. I Dragør Boldklub skal de mange børn have en god træning – måske nogle af dem en dag kan komme med til EM?

(Artiklen fortsættes under billedet)

Flot udklædte repræsentanter fra Rollespilsfabrikken på Amager Fælled – der er drabelige rollespil igen efter sommerferien, lovede de.

”Med en ufrivillig pause og nedsat aktivitet har foreningerne brug for støtte her og nu – derfor har det været en stor glæde for os at kunne yde foreningerne denne økonomiske håndsrækning til nyanskaffelse, udstyr, undervisning eller andet til foreningen, som længe har stået på ønskesedlen”, siger direktør Anders Baun Hübschmann, Spar Nord Amager.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Lennart Løfberg (tv. og Jan Madsen fra Naturvogterne i Dragør – udfører et godt stykke arbejde.

Spar Nord har ydet støtte til danske foreninger i årevis, og nu er kom turen altså til Amager, hvor det nordjyske pengeinstitut har etableret sig flere steder efter at have overtaget Bank Nordik.

Det er udbyttet fra ejerandelen på ca. 20 pct., som Spar Nord Fonden hvert år giver tilbage til projekter og initiativer i Danmark – lokalt, regionalt og nationalt.

”Og det er jo skønt at kunne være en del af en bank, der har Spar Nord Fonden som største aktionær og at ca. 50 mio. kroner hvert år gives tilbage til samfundet i form af donationer til små og store fællesskaber inden for kultur, social og fritid. Nu glæder vi os til, at nogle af disse midler nu kommer foreningslivet på Amager til gode”, siger Anders Baun Hübschmann.

Repræsentanter fra Sankt Vincent Grupperne på Amage:. Fra venstre Per Jacobsen, Kirsten Baltzer Jensen, Helga Jacobsen og Claus Allan Grupperne yder humanitært hjælpearbejde i primært udviklingslande til fordel for de fattigste, ældre handicappede og syge.

Og så blev der sludret til høje og venstre i Spar Nord’s filial på Amagerbrogade 175, hvor der var dækket op med sodavand og flødekarameller i dagens anledning.

Og vi håber da, at Ida fra Dragør Boldklub fik en ekstra flødekaramel. Hun havde fødselsdag, fyldte 10 år, og så var der 10 gange hurra til hende.

Men der er grund til at ønske alle tillykke med pengene, og det bliver ikke sidste gang, at foreningerne på Amager kan få andel i midlerne fra Spar Nord Fonden, lovede bankdirektør Anders Baun Hübschmann, Spar Nord Amager.

 

 

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?