Politiet advarer: Lad cyklen stå hvis du har fået for meget at drikke

Flere og flere kører på cykel med for meget alkohol i blodet – det er farligt både for cyklisten og omgivelserne, advarer politiet

Det er skønt at cykle – men det skal ske i ædru tilstand. (Arkivfoto)

 

Politiets  færdselsafdeling har på det seneste måttet give bøder til flere cyklister, som  var så påvirkede af alkohol, at de ikke kunne styre cyklerne på forsvarlig vis. Der er tilsyneladende sket en stigning i forbindelse med hjemtransport fra fodboldkampe på storskærm, og nu advarer politiet direkte mod at køre på cykel, hvis man har fået for mange øl, vin eller spiritus. Det kan nemlig være livsfarligt:

”Det kan være farligt at cykle, når man er så fuld, at man ikke har kontrol over cyklen – man risikerer både at sætte sin egen og andres sikkerhed over styr,” siger vicepolitiinspektør Henning Pedersen fra Center for Færdsel og Trafik hos Københavns Politi.

Må ikke være synligt påvirket

Og jo, der er regler for, hvornår man må køre på sin cykel efter indtagelse af alkohol:

Reglerne for at cykle alkoholpåvirket adskiller sig dog fra reglerne for at køre i bil påvirket, da der ikke er en fast grænse for, hvor høj din promille må være. I stedet er der tale om en konkret vurdering af, om cyklen kan føres på betryggende vis  – og om cyklisten er synligt påvirket.

Bøde på 1.500 kr.

Det kan f.eks.  være, hvis der slingres meget eller cyklisten befinder sig i en tilstand, der tydeligt afviger fra det normale. Politiets vurdering kan også underbygges med en alkometertest, hvor cyklisten skal blæse i alkometeret.

”Er du i tvivl om, du har fået for meget at drikke – så lad cyklen stå,” siger Henning Pedersen.

Københavns Politi vil også i den kommende tid have fokus på alkoholpåvirkede cyklister.

Og vi skulle hilse og sige, at hvis man bliver taget i at køre på cykel så påvirket af alkohol, at man ikke kan styre cyklen forsvarligt, risikerer man en bøde på 1.500 kr.

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?