Gabriel Jensens Traktørsted åbner ved Søbadet i Dragør

I dag åbner Gabriel Jensens Traktørsted ved Søbadet og strandengene i Dragør. Her sælges der god kaffe, lækker italiensk is, forskellige kolde drikke og varme panini sandwich. På længere sigt håber folkene bag, at sortimentet også kan udvides til picnic-kurve samt et koldt glas vin eller øl, der kan nydes i området.

Gabriel Jensens Trakørsted er åbnet ved Søbadet.

 

Bag det nye sted i området, Gabriel Jensens Traktørsted, står Nicolai Pii og Anders Højrup – begge med rødder i Dragør. Tanken om stedet opstod, fordi de året rundt begge er flittige brugere af strandengene og Dragør Søbad, og de i den grad savnede at kunne få en god kop kaffe i området.

“Vi har åbnet stedet som et con amore-projekt, som vi laver i vores fritid. Anders driver til daglig en vinbar på Vesterbro, og jeg arbejder som jurist. I første omgang opstod idéen om at sætte en kaffevogn op, men da vi skulle finde strøm til vognen, kom vi i kontakt med fonden bag Gabriel Jensens Ferieudflugter, der har feriehytten ved Søbadet. Da feriehytten kun bruges af Gabriel Jensens Ferieudflugter to uger om året opstod ideen om at bruge den som udgangspunkt for et udendørs serveringssted i sommerhalvåret, når der ikke er børn i feriehytten. På den måde støtter vi også Gabriel Jensens Ferieudflugters gode formål med at sende københavnske børn ud “på landet” i sommerferien – noget de har gjort siden 1901,” fortæller Nicolai Pii og fortsætter:

Ingen engangsservice

“Som flittige brugere af Søbadet og strandegnene er det med stor ydmyghed, at vi åbner traktørsted midt i denne smukke natur, og vi vil gøre rigtig meget for at passe på omgivelserne. Vi vil derfor ikke bruge engangsservice til f.eks. kaffe, men i stedet bruge genanvendelige kopper, som man betaler pant for at tage med. Vores ambition er at skabe et sted, hvor man kan nyde roen ved havet og strandengene med en fantastisk kop kaffe eller en god is i hånden.” slutter Nicolai Pii.

Hold øje med Dannebrog

Gabriels Jensens Traktørsted holder åbent hvert år fra april til udgangen af september. I sommerferien er der åbent fra kl. 11-20, hvis vejret tillader det, da stedet kun har udendørs servering. Hold øje med Dannebrog i flagstangen – når det er oppe, er der åbent.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?