Lodsens Dag fejres i Dragør med mange aktiviteter

Lørdag 31. juli er det Lodsens Dag, og her kommer de frivillige ud fra Danmarks Lodsmuseum i Dragør og fortæller om lodserne på Havnepladsen. Der vil og også være flere spændende aktiviteter.

Lodsens Dag – populært arrangement i Dragør.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Efter et nedlukket år med corona holder de frivillige fra Danmarks Lodsmuseum igen det populære arrangement “Lodsens Dag” på Dragør Havneplads lørdag 31. juli fra kl. 11 til 16.

I anledning af Lodsens Dag kommer de frivillige fra Danmarks Lodsmuseum ud på havnepladsen foran museet for at fortælle om lodsernes verden før og nu.

Amagerlands jagthornsblæsere vil også spille fanfare fra lodstårnet.

Om lodserne

Lodserne har i årenes løb reddet mange skibe fra forlis, og lodsmuseumsforeningens frivillige fortæller gerne en historie eller to om sejladsen på sundet.

Aktiviteter for børn og voksne

Børnene kan med deres egen fine søfartsbog i hænderne være med til at udforske livet som lods og livet til søs. Der er flere spændende aktiviteter at deltage i som at navigere, lave sit eget lodsflag, find lodsens gebis, løfte et anker, lære at knytte knob, lave en model af en lodsbåd, prøve fiskedammen m.m.

De voksne kan gå på opdagelse i Danmarks Lodsmuseum, hvor de frivillige er klar til at svare på alle de nysgerriges spørgsmål. Der vises den autentiske arbejdsplads, hvor lodserne arbejdede indtil 2007, og en udstilling om lodsens arbejde.

En snak om Øresund

Der er også plads til en snak om de mange skibe, der passerer Øresund, og om hvor vanskeligt et farvand, Øresund egentlig er at sejle i.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?