Sådan får du flere sommerfugle i haven

HAVEN I AUGUST: Sommerfugle vil gerne have pollen og nektar, og det er der mange haveplanter, der indeholder, men nogle tiltrækker særligt mange sommerfugle.

Mange vil gerne have sommerfugle i haven.

 

De haveplanter, der kan tiltrække flere sommerfugle er blandt andet skabiose, lavendel, katteurt, hjortetrøst, honningurt og frøkenhat.

Men det er ikke kun vigtigt med nektarrige planter, for sommerfuglene har også brug for værtsplanter, hvor de kan lægge æg, og deres larver kan leve.  Det er faktisk ofte et større problem for sommerfuglene at finde værtsplanter, for de kan som regel godt finde nektar hen ad sæsonen. De fleste sommerfugle har kun en enkelt eller få plantearter, som de lægger æg på.

Nogle sommerfugle lægger f.eks. æg på brændenælder, så lad gerne nogle stå i et fjernt hjørne af haven til sommerfuglene. For at tiltrække sommerfugle tidligt på sæsonen, når de skal lægge æg, kan du f.eks. plante tørst, pil, humle, lucerne, kaprifolie og violer.

Det kan man godt begynde at plante nu, så sommerfuglene kan få glæde af det næste år. Citronsommerfuglen, som de fleste kender, fordi den er helt lysegul, lægger æg på tørst. Brændenælder er god for cirka fem forskellige arter, så den giver mulighed for flere forskellige sommerfugle i haven. Alle typer pil er også gode.

Seneste artikler

 

Fik du læst?