Stor pengegave til Den Blå Planet

Den Blå Planet i krise har fået kærkommen økonomisk håndsrækning af dansk bitcoin-milliardær

Niklas Nikolajsen von Karlshof – håndsrækning til Den Blå Planet.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Så fandt der en kærkommen have af til Den Blå Planet, der er i stor krise efter Corona-nedlukningerne: Danske Niklas Nikolajsen von Karlshof, stifter af Bitcoin Suisse og bosiddende i Schweiz, har skænket en donation til blæksprutten Otto på 560.000 danske kroner til direktøren for Den Blå Planet, Danmarks Akvarium, Jon Diderichsen.

Donationen sker på en trist baggrund, da akvariet er lukningstruet efter 15 måneder med nedlukninger, coronarestriktioner og lave gæstetal, idet 60 pct.  af akvariets gæster er udenlandske turister. Den Blå Planet er derfor presset hårdt økonomisk og lukningstruet.

Tidligere på sommeren meldte Den Blå Planet ud, at situationen i udstillingsakvariet på Amager var så grel, at man kun havde økonomi til at drive stedet i otte måneder, før en permanent nedlukning kan blive en realitet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Niklas Nikolajsen von Karlshof, skaber af Bitcoin Suissse, overrækker en donation til blæksprutten Otto på 560.000 danske kroner til direktøren for Den Blå Planet, Danmarks Akvarium, Jon Diderichsen.

Som led i en kampagne for at få flere gæster til at besøge Den Blå Planet og for at sætte fokus på akvariets økonomiske problemer, oprettede Den Blå Planet annoncer for en række dyr, herunder blæksprutten Otto på Den Blå Avis. Annoncerne var ment som en gimmick for at sætte fokus på, at akvariet i yderste konsekvens kunne risikere at skulle skille sig af med dyrene ved en nedlukning. Efter at have set annoncerne henvendte Niklas Nikolajsen von Karlshof sig til Den Blå Planet med et tilbud om en donation til blæksprutten Otto.

Danmarks kulturliv

Niklas Nikolajsen von Karlshof, grundlægger af Bitcoin Suisse, siger:
”Jeg har en forkærlighed for Den Blå Planet, der efter min opfattelse udgør en vigtig del af Danmarks kulturliv. Derudover synes jeg, at blækspruttens særlige natur og intelligente væsen er enormt interessant. Da jeg så, at Den Blå Planet havde sat Otto til salg på Den Blå Avis, tog jeg straks kontakt til dem, og tilbød en donation, som jeg er rigtig glad for at have overrakt i dag.”

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den Blå Planet – i krise.

Jon Diderichsen, direktør på Den Blå Planet, er ovenud glad og siger:
”Vi er Niklas Nikolajsen von Karlshof enormt taknemmelige for, at han har givet os en donation, der gør, at vi både nu og fem år frem i tiden kan sikre, at Den Blå Planet har en blæksprutte, og at vi har foder til den. Det giver os en tro på fremtiden og på, at vi måske også har mulighed for at have åbent næste år. Vi glæder os til at byde Niklas og hans familie velkommen snart igen, så de kan besøge familiens nyeste medlem.”

Lang vej endnu

Den Blå Planets trængsler er med den flotte donation langt fra ovre, men mange bække små gør en kæmpe forskel, siger Jon Diderichsen:

”Med en årlig elregning på 7,5 mio. og 21.000 munde at mætte hver dag, er det klart, at der skal skrabes mange penge sammen. Men både denne donation fra Niklas Nikolajsen Von Karlshof og de mange danskere, der har støttet os ved at besøge os her i sommer, alle dem, der har købt årskort samt de mange bidrag, danskerne har doneret til os via MobilePay, gør os mere fortrøstningsfulde og positive, end vi overhovedet havde turdet håbe på for nogle uger siden. Vi er så taknemmelige for den hjælp, vi har fået, men vi kan desværre endnu ikke hvile på laurbærrene, vores højsæson her i skolesommerferien er slut, og vi frygter, at besøgstallene igen vil falde. Der er desværre lang vej endnu.”

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?