Jeg skulle have været lufthavnsbuschauffør

 Youssef passer tilfreds sit job i 5c, det har mange glæder, mener buschaufføren, der startede med at køre taxa, før han overtog ruten, der går gennem hele Amager og ud til lufthavnen.

Youssef elsker at køre lufthavnsruten i 5c

Jeg skulle have været lufthavnsbuschauffører

Jeg skulle have været taxachauffør, lyder det i et af Dan Turélls digte. Men det er netop det, Youssef på 50 ikke er. Han kører bussen 5c mod lufthavnen, men har tidligere kørt taxa. Hans bus holder på Sundbyvester Plads, et sted på Amager i slutningen af Amagerbrogade, hvor kragerne om vinteren nogle gange vender på den kolde plads. Det er ikke så langt fra Amager Landevej, hvor kommunegrænsen går og Københavns kommune bliver til Tårnby kommune. Om sommeren er der rart, lyst, luftigt og højt til himlen på Sundbyvester Plads, og ikke så langt fra pladsen ligger den hipsterfancy café Ingolfs kaffebar.

Ikke så meget ballade i min bus

Youssef er glad for at køre netop 5c mod lufthavnen. ”Jeg har tidligere været taxachauffør, men det var meget stressende,” fortæller Youssef, ”man skal selv ud og skaffe kunderne. Jobbet som buschauffør er bedre, det er ikke så stressende. Og det handler også om attituden,” mener Youssef, ”hvis du generelt er positiv, så er der ikke så meget ballade i din bus.”

Lufthavnsbussen 5C er den bedste busrute

Youssef er okay med at køre bus i byen, men han kan bedst lide at køre på bus på det mere landlige Amager. ”Det er bedst at køre bus på Amager, folk er mere rolige, tempoet er et andet. Jeg er super glad for mit job, det er dejligt. Jeg møder mange nye mennesker, og folk stiger jo selv på bussen, min løn er okay, og jeg klager i hvert fald ikke.” Youssef skal videre med sin bus, selvom 5C ikke lige er i rute, arbejdet skal passes, og selvom han ikke klager, er en pause på en busholdeplads ikke særlig lang. Heller ikke selvom pausen bliver holdt på Sundbyvester Plads, hvor sommeraftnerne er lange, og solen går ned over Amager.

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »