Stemmeslugeren Katrine Tholstrup genopstiller ikke

 

 

 

Bag beslutningen om ikke at genopstille ligger grundige og velvalgte overvejelser

Den konservative lokalpolitiker i Dragør Katrine Tholstrup har tænkt den svære beslutning om ikke at stille op igen godt, grundigt og ansvarsfuldt igennem. Hun mener, at vælgerne fortjener politisk nærvær og det største overskud.

Genopstiller ikke, men aktiv i baglandet

”Efter mange overvejelser genopstiller jeg ikke ved kommunalvalget til efteråret, og det har en enkelt, helt konkret årsag. Jeg skal være mor, og det er første gang. Jeg kan ikke byde vælgerne, at min suppleant varetager mit arbejde, for det er mig, vælgerne i det givne tilfælde, har stemt ind. Men jeg er forsat konservativ og aktiv i mit bagland. Det er ikke, fordi det ville være umuligt. Både min bestyrelse, byrådsgruppe og vælgerforeningsformanden har vist fornem opbakning mht. muligheden for, at jeg kunne fortsætte. De fandt en masse fine løsninger, og syntes fortsat, at jeg skulle stille op,” siger Katrine Tholstrup.

Blev præsenteret for gode løsninger

Katrine Tholstrup lyder som en politiker med stort overskud, og når der så er opbakning i baglandet, så kan det måske for nogle borgere i Dragør lyde som en uovervejet beslutning, men Katrine uddyber: ”Jeg har stor respekt for politikergerningen, og det er den respekt, der får mig til at træffe beslutningen. Jeg mener godt, at man kan være mor og politiker samtidig. Og Det Konservative Folkeparti er et rigtig godt sted for en kvindelig kandidat. Jeg er ikke blevet præsenteret for andet end løsninger i forhold til at skære ned i arbejdsbyrden. Men et barn kan ikke behovsudsætte, det kræver ro, ressourcer og nærvær. Den politiske gerning kræver også nærvær, og det kan jeg ikke i egen person og som førstegangsmor give vælgerne med et spædbarn på armen.”

Beslutningen var svær, men velovervejet

Min nye rolle som førstegangsmor og en ny valgperiode harmonerer bare ikke sammen. Og de to ting falder lige oven i hinanden tidsmæssigt, så mine overvejelser har været moralske. Hvis jeg havde prøvet at være mor før, og der var tale om mit andet eller tredje barn, så havde jeg måske tænkt det anderledes. Mit barn er en pige, og da jeg også er selvstændig, vil jeg selvfølgelig altid lægge vægt på at være et forbillede for min datter, at vise hende at man godt kan være mor og hårdtarbejdende kvinde samtidig. Men et barn kræver et roligt fundament i de første år, og det er prioriteten for mig i den kommende tid.”

Politik, indflydelse og det at gøre en forskel for Dragør er et drive

”Jeg ved, jeg har gjort en positiv forskel for flere borgere og familier i Dragør, og det at drive politik er for mig forbundet med lyst. Jeg kan godt lide at have indflydelse, det motiverer mig, og selvfølgelig er det svært for mig nu at stå uden for den indflydelsessfære i den kommende tid. Jeg nyder, at samarbejde med folk fra de andre partier, og mine kollegaer ved fuldstændig, hvor de har mig, også selvom jeg også kan være meget højlydt utålmodig ved et møde eller under en debat. Jeg er selvfølgelig super nysgerrig mht. om jeg i givet fald ville have fået et endnu bedre valgresultat under kommunalvalget. Men livet kræver dette efterår valg og prioriteter.”

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?