Krølsalat så englene fra Andalusien synger på Amager

Krølsalat kommer til sin ret med stykker af let, stegt hvidløg

Krølsalaten er en del af dette lette, enkle og uhøjtidelige måltid, der desuden er hurtig at tilberede. Til dem, der, i den danske sensommer, savner middelhavslandene, kan en kulinarisk fristelse eller to fra den iberiske halvø tilfredsstille længslen.  

Lækkersyndig sensommerfornemmelse

Krølsalat, den krusede Frisée-salat, også kaldet escarole-salat, har en let, bitter smag, og bærer navnet englehår på spansk. Den er udgangspunktet for ”Escarola al ajillo,” Friséesalat i hvidløg, som er en klassisk, enkel, kalorielet andalusisk ret, der med god samvittighed kan nydes med en bøf, en urtedelle, en god rioja, eller evt. portugisisk vin, når nu madoplevelsen er fra de iberiske kanter. Salaten er rig på C- og B-vitamin og desuden mineralerne kalium og calcium, så, trods det løbende mundvand og den lækkersyndige feriefornemmelse, er retten en ren vitaminbombe.

Det er nemt, her er opskriften

Tid: 20 min

Personer (4)

Stegetid: 10 min

Forberedelse: 10 min

Ingredienser:

Et kraftigt hoved Friséesalat/krølsalat  (2 hoveder, hvis salaten er tynd)

6 fed hvidløg

1 1/2 deciliter olivenolie

En knivspids salt

Hak hvidløgsfeddene i skiver. Skær stokken af krølsalaten, så bladene falder fra og kan skilles ad. Skær bladene over i stykker af ca. en centimeter. Skyl salatbladene i en skål med vand, vrid dem let eller slyng dem i en salatslynge, så de bliver tørre. Fyld en lille pande med ca. to centimeter olie til kanten. Varm olien op, den må ikke være glohed. Steg hvidløgnene møre, men endelig ikke brune. Hæld olie og hvidløg over salaten, så den får smag. Til sidst drysses salt over hele herligheden.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?