De sidste borgere bliver nu vaccineret i Bella Centret, Ørestad

Der er ingen tvivl ved Bella Centret, her bliver man vaccineret

Det er nu de sidste borgere bliver færdigvaccineret mod Covid19. Bella Centret i Ørestad har været stedet, hvor folk er blevet vaccineret, og når man så får det sidste stik, kan man lige så godt spørge den sygeplejestuderende, der vaccinerer, hvordan det er at varetage jobbet og til arbejdsbetingelserne og fremtiden generelt.

Travlhed i Bella Centret

Laura Skou Gøtterup er 23 år gammel og læser til sygeplejerske på 5. semester. Om et år, i sommeren 2022, er hun færdiguddannet sygeplejerske. Hun fortæller, at de, når de har allermest travlt i Bella Centret vaccinerer omkring 6000 borgere på en dag. Andre dage hvor der er mindre travlt vaccinerer de kun 3500-4000, og på en travl vagt vaccinerer Laura selv mellem 150-200 borgere. Laura fortæller om den største ulempe ved jobbet: ”Det værste ved at vaccinere borgere mod COVID-19, er, når der kommer borgere ind, som er modstandere af vaccinen.”

Informationskortet med tid og bivirkninger

 

 

 

 

 

 

 

 

Modvilje mod vaccination

“Jeg har vaccineret flere borgere, som ikke ønsker vaccinen, men som får den alligevel, fordi de evt. arbejder i sundhedsvæsenet og vurderer at det er en god ide, eller fordi deres partner ønsker det. Jeg gør mig altid umage med, at være 100% sikker på, at de har affundet sig med hvad det betyder at få vaccinen, inden de får den. Men uanset hvor meget information de får, vil der altid være nogen som ikke ønsker det, men som får den for andres skyld. Det synes jeg er noget af det værste, for det ikke er behageligt at vaccinere borgere, som oprigtigt ikke ønsker det og er modstandere af det.”

Folk går til og fra deres pladser efter stikket

 

 

 

 

 

 

 

 

Glæden ved at blive vaccineret

Laura uddyber efterfølgende, hvad der er de gode sider af jobbet som vaccinationssygeplejerske: ”Det bedste ved mit job er klart den fantastiske stemning, der er blandt langt størstedelen af borgerne, der kommer og får vaccinen. Mange har ventet i spænding i lang tid, før det blev deres tur, og de er så spændte, smilende og sprudlende af glæde, når de kommer ind i min bås og sætter sig på stolen. Mange gange får jeg også et ’tusind tak for din fantastiske indsats.’ Det giver en kæmpe arbejdsglæde og en følelse af, at man virkelig gør en forskel i samfundet, i denne tid. Derudover er det jo en speciel ting at være en del af, det er ikke en situation, vi har set før på her i Danmark. Jeg tænker tit på, at det bliver sjovt om 50 år at se tilbage på den tid, jeg var en del, at se tilbage på noget så specielt som det her.” Laura  fortæller også om, hvordan lønforholdene er og skynder sig at sige, at det ikke er derfor, hun uddanner sig til sygeplejerske.

Ingen tillæg og minimumsløn

”Jeg får ikke et tillæg som timelønnet studerende, andet end weekend- og aftentillæg. Andre ansatte som har mere erfaring end mig, kan godt få nogle specielle tillæg. Den løn jeg får, er det samme som en minimumslønnet nyuddannet sygeplejerske får, så ca. 23.000 om måneden, hvis jeg arbejdede fuld tid og ikke havde weekend- og aftentillæg medregnet. Hun tilføjer, at hun gerne så en sygeplejerskes arbejde lønnet anderledes og uddyber.

 

 

 

 

 

 

 

 

En bedre løn til sygeplejersker

”Jeg mener klart at sygeplejerske bør have mere i løn. Deres funktion i sundhedsvæsenet er fuldstændig altafgørende for et sammenhængende sundhedsvæsen og især her under coronapandemien. Mange sygeplejersker, og deriblandt helt nyuddannede sygeplejersker, som måske har været et par uger i jobbet, er blevet tvunget ud i corona-afsnit på de forskellige hospitaler, uden at have et valg. Sådanne situationer, hvor man måske ikke føler man har kompetencerne, eller nogen som helst mulighed for at sige fra, er et godt eksempel på, hvorfor sygeplejersker fortjener en højere løn. På en normal arbejdsdag (det kommer selvfølgelig an på, hvilken afdeling man er ansat på), sker det ofte at man ikke har tid til at færdiggøre sine opgaver, huske at dokumentere færdigt på alle sine patienter eller nå at have de små samtaler med sine patienter, som gør en verden til forskel for patientens oplevelse af at være indlagt. Så hvis man ser på de bekymringer, det stressniveau og den mængde af kompetencer en sygeplejerske går rundt med, så synes jeg, de fortjener en langt højere månedlig løn, end hvad de får nu.”

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?