Nu høstes der hvede i Dragør

Hvedehøsten kommer i hus

Høsten er snart i hus i Dragør og landmændene kan være nogenlunde tilfredse

”Marken er mejet og høet er høstet,” skrives der i et populært digt fra den danske guldalder. Senere blev der sat melodi til digtet, skrevet af juristen og embedsmanden Adolph Von der Recke. Det blev bearbejdet af en, der vist nok havde lidt mere føling med landlivet og årstidernes skiften, nemlig digterbonden Mads Hansen. Digtet fejrer landlivet og høsttidens glæder, den store overflod, når høsten er i hus. Og lige nu høstes der i Dragør, de store mejetærskere slår kornet på markerne. Ved Søvang høstes der hvede bare 12 km fra Rådhuspladsen, og ifølge DLG bliver det i Danmark og på de nordlige breddegrader ”en lille, men almindelig høst,” og hvedehøsten er ”i rumvægt og proteiner acceptabel.” Dragørlandmændene kan altså ikke klage, men heller ikke juble højlydt. Og der er dog i det mindste det glædelige, at vi lige for tiden har bonderoser og georginer nok.

Der høstes bare 12 km fra Rådhuspladsen, nemlig ved Søvang, Dragør.
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?