På kræmmergården kan man, når man har handlet, få sig en pølse i vognen eller spise sin medbragte mad

Kræmmergården er den største genbrugsbutik i Dragør, og her går man på skattejagt med god grøn samvittighed

20. august havde Kræmmergården i Dragør fødselsdag. Den fejrede de stille og roligt med gratis kaffe og chokolade til kunderne. Rene Petersen, 58 år, der er chef for foretagendet, udtaler sig med stolt ydmyghed om stedet. ”Vi har succes med denne her genbrug, fordi tingene er pæne og rene. Alt er vasket, strøget og tørret af og vi sørger for at holde hele butikken enormt ryddelig og velordnet. Folk kan se, hvad det er, vi sælger, og derfor har vi succes. Konceptet er det, at den der ønsker at sælge sine brugte ting, lejer en stand for minimum en uge og sælger sin varer der med en pris vedkommende finder rimelig. Konceptet ses selvfølgelig andre steder også.”

Den lokale ånd og begejstring

Det man dog ikke ser andre steder, og som er noget ganske særligt for Kræmmergården i Dragør, er den lokale ånd og begejstring. Kræmmergården har nemlig stamkunder, og det er der ikke mange andre genbrugsbutikker i København der har. ”Folk mødes og snakker her, ”siger Rene ”og de kender hinanden og efterhånden også os i butikken. Stedet er en magnet for folk i omegnen, og vi kommer hinanden ved. Det er et slags markedspladskoncept, og folk samles her, som om stedet var en gammel landevejskro.”

Den grønne bølge og filantropi generelt

Rene Petersen uddyber Kræmmergårdens grundtanke: ”Altså det er meningen er, at vi mindsker overforbrug, og hvis du har købt noget, der ikke lige passer, men ikke er særligt slidt eller brugt, så kan der være en anden, der bliver enormt begejstret og glad for netop den ting. Andre får glæde af det, du ikke bruger. Det er vores filosofi. Og så støtter vi også en god sag. De sidste fire og et halvt år er vores overskud gået til Mødrehjælpen, og nu støtter vi også Børns Vilkår og Danske Hospitalsklovne

Den store skattejagt

”Den helt store attraktion ved butikken er jo, at man går på skattejagt, vi har jo mere end 270 stande, der er både en underetage og ovenpå, og folk kan bruge timer her, bare på den underste etage. Og så har vi jo også en rigtig god kaffe og en pølsevogn uden for,” smiler Rene.

Uden for kræmmergården ligger naturskønne Dragør med de gule marker i solen. Og når man har handlet på Kræmmergården kan man altid køre et smut med sin cykel til Dragør søbad og få sig en sommerens sidste svømmetur.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?