Enkel spansk husmandskost får humøret på varmere breddegrader

En enkel og varm ret i sensommerkulden

 

 

 

 

 

 

 

 

Judias blancas er retten enhver spanier ved, hvordan man laver, den er så almindelig, at den ikke opfattes som en ret.

Vi går mod koldere tider, efteråret er på vej, og så ønsker man sig en varm ret med saft og kraft i. Efteråret er bøgerne, drømmenes og de sammenkogte retters tid, så her kommer en let lavet sag, der ikke kræver  avanceret kogekunst. Der er tale om lækker og simpel husmandskost, som enhver syd for Pyrenæerne kender til. Retten indeholder hvide bønner, og de kan købes på dåse, men også på pose og sættes i blød natten over. Det er god restemad, da bønnerne tilberedes med en overskydende oksefilet eller for vegetaren med Seitan skåret i fine stykker.

Ingredienser

En oksefilet (oksefiletten kan være i overskud fra et måltid) eller Sietan

Et stort løg

100 g hvide opblødte cannellini-bønner

1 dl olivenolie

Sorte peberkorn, hakket.

En stor knivspids salt.

Fremgangsmåde

Kødet steges sprødt på en pande og lægges på en tallerken for sig. Løget steges efterfølgende og bønnerne steges med, når løgene er brunet. Det hele blandes sammen på panden og steges lidt endnu. Til sidst krydres der med salt og peber.

 

Seneste artikler

Vejarbejde genoptages

Efter en længere pause fortsætter arbejdet med udvidelsen af til- og frakørselsramperne til motorvejen ved Tårnby Torv

 

Fik du læst?