Judias blancas er retten enhver spanier ved, hvordan man laver, den er så almindelig, at den ikke opfattes som en ret.
Vi går mod koldere tider, efteråret er på vej, og så ønsker man sig en varm ret med saft og kraft i. Efteråret er bøgerne, drømmenes og de sammenkogte retters tid, så her kommer en let lavet sag, der ikke kræver avanceret kogekunst. Der er tale om lækker og simpel husmandskost, som enhver syd for Pyrenæerne kender til. Retten indeholder hvide bønner, og de kan købes på dåse, men også på pose og sættes i blød natten over. Det er god restemad, da bønnerne tilberedes med en overskydende oksefilet eller for vegetaren med Seitan skåret i fine stykker.
Ingredienser
En oksefilet (oksefiletten kan være i overskud fra et måltid) eller Sietan
Et stort løg
100 g hvide opblødte cannellini-bønner
1 dl olivenolie
Sorte peberkorn, hakket.
En stor knivspids salt.
Fremgangsmåde
Kødet steges sprødt på en pande og lægges på en tallerken for sig. Løget steges efterfølgende og bønnerne steges med, når løgene er brunet. Det hele blandes sammen på panden og steges lidt endnu. Til sidst krydres der med salt og peber.