Tårnby Boghandels anbefalinger til unge og yngre

 

Nu nærmer bøgernes tid, efteråret, sig

Når sensommeren bevæger sig mod efterår, kan man være forberedt på kulden og mørket ved at have købt sig en god bog. I Tårnby boghandel, Tårnby Torv 7, Kastrup, anbefaler de Nevermore-serien af Jessica Townsend til dem, der er for unge til Harry Potter og så også serien om Pigerne fra Stjernedalen af Mille Goris. I den forbindelse har et mindre forlag, Hoff & Poulsen, også et ungdomshit i ærmet skrevet af forfatter og Orla-prisvinder Sascha Kristensen. Den hedder Slottet, kaptajnen og tingen i kælderen.

Magiske evner

”Hvordan kan det lade sig gøre, at vi har gået rundt hele vores liv uden at vide, at vi havde magiske evner?” Sådan siger Edna, hovedpersonen Cicils veninde i Slottet, Kaptajnen og tingen i kælderen, og som læser skal man ikke kigge langt for at se inspirationen fra J. K. Rowling i starten af bogen, men det er så absolut et kompliment. Bogen er velskrevet og sjov, og har et rigt, nuanceret og skævt persongalleri. Og plottet overrasker.

Originalitet og passion

Slottet, kaptajnen og tingen i kælderen satser på, at læseren (mellem de 8 og 13år) godt kan lide trekløveret Cicil, Edna og Toms originalitet og, ja, det kan denne her læser, selvom hun er mindst 25 år ældre end målgruppen. Dialogen mellem hovedpersonerne er underholdende og rent ud sagt cool, fordi de tre venner bærer over med hinandens særheder og interesser. Og hvad er det så for særheder?

Vennernes særheder

Jo, Cicil er en passioneret videnskabsnørd med fokus på rumfart, Ednas passion er sport, og alt, hvad kroppen kan og kan udholde, og Tom er mest af alt optaget af alt, hvad der lugter af død, spøgelser, monstre og undergang. Sammen ender de på en sommerlejr på Slottet uden for byen (midt i landet hvor du bor). De får en blå billet af deres forældre, der ikke sætter spørgsmålstegn ved, at de skal af sted på en mystisk sommerlejr, og de tre mødes og bliver venner i bussen.

Den herskesyge Kaptajn Troldmand

Trekløveret ender på et mildest talt mærkværdigt slot, hvor Kaptajn Troldmand, en herskesyg lærertyran og excentriker, mener, at den busfuld børn, der er ankommet til sommerlejren, skal redde verden. Nu vil jeg nødig plotspoile, så mere af handlingen afslører jeg ikke, men jeg lover den er fuld af endnu flere magiske mysterier, og at den handler om, hvordan man som barn egentlig kan, ser og gennemskuer meget mere, end de voksne tror.

Cool fantasy

Bogen er i fantasygenren og forfatterinden Sascha Kristensen modtog med sin debut Den ydmyge amulet Orlaprisen. Bogens plot er velkomponeret, universet finurligt og troværdigt og dialogen henkastet cool. Hvis du er mellem 8 og 13 år, og trænger til at fortære en bog og drikke en kop kakao på sofaen, så er Slottet, kaptajnen og tingen i kælderen en absolut pageturner.  Bogen udkom d. 5. maj på Forlaget Hoff & Poulsen og kan købes på de små forlags hjemmeside www.mikrofest.dk

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?