Festlig dag med Amager Folkedansere

Der var klapsalver, sus i skørterne og strålende solskin, da dansere og musikere fra Amager Folkedansere fra Dragør gav opvisning i Holmbladsgade

Der var flot opvisning i folkedans af Amager Folkedanserne i haven til Nathanaels Kirke. (Fotos: Finn Edvard)

Af Lene Dam Jørgensen

Der var sus i skørterne, strålende solskin og stor begejstring blandt publikum, da folkedansere og musikere fra Amager Folkedansere gav opvisning i forbindelse med høstgudstjenesten i Nathanaels Kirke i Holmbladsgade.

Til høstgudstjenesten var kirken pyntet op til høstfest, og der var børnekorsang og festlig indmarch ved FDF i forbindelse med gudstjenesten.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Amager Folkedansere er en dygtig gruppe af folkedansere i flotte kostumer.

Bagefter var der spisning i sognegården – og så var der ellers forrygende opvisning i folkedans fra alle dele af Danmark i kirkens have. Herlig musikledsagelse ved både violin og harmonika og folkedanse fra bl.a. Lolland, Læsø og Thy.

(Artiklen fortsættes under billedet)

“Den toppede høne” er en folkedans fra Thy.

Formand for Amager Folkedanserne Lotte Youden og næstformand Lotte Bunch var begge trukket i folkedragterne og sammen med andre dygtige folkedansere og instruktøren Morten Hansen fik de tilskuerne til at føle sig som deltagere på en gård til et høstgilde i forrige århundrede.

Der er i øvrigt generalforsamling i Amager Folkedansere mandag 6. september i festsalen på Løjtegårdsskolen.

 

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?