Så er der åbent i “Fars legestue”

Hver torsdag kan fædre komme med deres barn i “Fars Legestue” på Legepladsen ”Elba” ved Parmagade og Kastrupvej og være sammen med sit barn og andre fædre.

Legepladsen ved Parmagade og Kastrupvej. (Foto: Finn Edvard)

 

Af Lene Dam Jørgensen

Fædre der er på barsel kan hver torsdag fra kl. 11 til 14 komme i Fars Legestue på legepladsen ”Elba” med indgang  i Parmagade 45 med deres barn og lege og være sammen med andre fædre.

Tilbuddet er helt uforpligtende og åbent for alle fædre med børn fra nul til fem år.

Mødes med andre fædre

Hver far bliver mødt af en tovholder, som byder alle fædre velkommen og sørger for, at der er kaffe på kanden og legetøj til alle.

Sundhedsplejen kigger forbi hver eller hver anden gang. Her kan fædrene stille de spørgsmål, som de måtte have.

Der er intet fastlagt program – kun fri leg og hygge. Legepladsen er åben for alle hele tiden i åbningstiden. I dette tidsrum er der en mulighed for fædre på barsel at komme ud og møde andre fædre – i en måske lidt isoleret hverdag.

På legepladsen kan fædre møde andre fædre, snakke orlov, job, sovetider m.v. og lege med deres barn.

Kvalitetstid med sit barn

Børnene kan lege med andre børn og fædre, udforske legepladsen, som har en sandkasse, legehuse, børnecykler og gynger m.m. Her kan far og barn have nogle rigtig gode timer sammen.

Fars Legestue på Sundby Torv er bare en blandt flere i Danmark og en af flere i København. Legestuen bliver etableret i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed, der har projekt Far for Livet, der arbejder på at skabe stærke relationer mellem far og barn.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

To gamle landsbyer

Mandag 27. juni inviterer Amager Vest Lokaludvalg til lysbillede-foredrag om Sundbyøster og Sundbyvester.   Af Lene Dam Jørgensen Amager Vest Lokaludvalg inviterer alle interesserede til

Læs mere »