Byggeriet på Amager Fælled skal stoppes

Dansk Folkepartis gruppe i Københavns Borgerrepræsentation har i dag opsagt deres deltagelse i aftalen bag byggeriet på Lærkesletten. Byrettens forbud mod projektet ændrer forudsætningerne for aftalen, mener partiet.

Byggeriet på Amager Fælled skal stoppes, mener Dansk Folkeparti.

 

Aftalen fra 2018 om byggeriet på fælleden er overhalet af virkeligheden. To klagenævn og en byretsdom har stoppet projektet og dermed sået alvorlig tvivl om lovligheden, ligesom konsekvenserne for naturen var undervurderede. Det er Dansk Folkepartis konklusion.

”Vi har derfor i dag meddelt overborgmester Lars Weiss (S), at Dansk Folkeparti trækker sig fra aftalen om byggeriet. Forudsætningerne for vores opbakning til byggeriet er væk, og vi vil derfor ikke længere bakke op om aftalen,” siger Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti i Københavns Borgerrepræsentation, og fortsætter:

Det sure med det søde

”Før vi af de andre partier bliver beskyldt for ikke at være ansvarlige, henviser jeg blot til, at vi forleden var med i en budgetaftale på rådhuset som blev en realitet efter en knivskarp politisk prioritering. Så i DF tager vi gerne ansvar for både det sure og det søde. Men en byretsdom imod et byggeprojekt taler sit eget tydelige sprog om, at der er problemer der ikke bare kan snakkes væk,” siger Finn Rudaizky

En pause

Dansk Folkeparti har tidligere foreslået en pause i byggeriet på Amager, så alle miljømæssige og juridiske hjørner af sagen kan undersøges, men det var der ikke stemning for på rådhuset.

”Men efter at juraen i form af byretsdommen har overhalet sagen, mener vi, at tiden er inde til at sige, at vi må finde andre steder til de billige boliger. Vi lægger i gruppen heller ikke skjul på, at københavnernes protester har gjort stort indtryk. Selvfølgelig har de det,” siger Anna Hede fra Dansk Folkeparti i Borgerrepræsentationen.

Selvom Dansk Folkeparti nu trækker sig fra aftalen, er der fortsat et flertal bag beslutningen. Finn Rudaizky opfordrer derfor de andre partier til at gøre som Dansk Folkeparti.

En bedre løsning

”Lad os få stoppet byggeriet og finde en bedre løsning. Jeg håber, at de andre partier bag aftalen nu følger op, så byggeriet kan stoppe en gang for alle. Vi forbeholder os retten til at blive klogere, og det er vi blevet i denne sag. Jeg håber, de andre partier sluger stoltheden, og gør som os,” siger Finn Rudaizky.

Byggeriet skal bidrage til at nedbringe Københavns metrogæld. Men kommunens kassebeholdning er på godt 16 mia. kr. og derfor peger DF på, at omkostninger til gældsafvikling og til By & Havn kan håndteres af kommunens kasse.

Ja til almene boliger

”Bliver vi nu beskyldt for at stoppe flere billige boliger er mit svar, at DF er det eneste parti på rådhuset der har stemt ja til samtlige nye almene boliger i København, og det vil vi blive ved med at gøre. Almene boliger er vores bedste værn mod, at København udvikler sig til en egentlig rigmandsghetto,” mener Finn Rudaizky.

Seneste artikler

 

Fik du læst?