På Amager findes en mand ved navn Trubka og også et Little Italy

Amager er noget af det mest eksotiske der findes, for der ligger der nemlig steder som Æginavej, Spaniensgade og også et Little Italy.

Cirkusordet Trubka

Der er så utroligt meget folk ikke ved om Amager, og nogle gange ved amagerkanerne det ikke engang selv. Amager er et højst eksotisk sted, og sådan har det altid været. Det var bondefolk fra Holland, der befolkede Store Magleby i sin 1500tallet, og så var der også stranden og havnen og skipperbyen, skibe, der stævnede ind og gav smukke internationale navne til gaderne på Amager. F.eks. Palermovej, Grækenlandsvej, Frankrigsgade, Uplandsgade, Spaniensgade og Æginavej, når man blot nævner nogle. Det eksotiske sprang mig fuldstændigt tydeligt i øjnene, dengang jeg boede på Amager og cyklede forbi en af de mange frisørsaloner, der bar navnet Trubka, aldrig havde jeg hørt noget så cirkusagtigt, og jeg ved slet ikke, om frisøren stadig eksisterer. Navnet har vist polsk oprindelse.

The Godfather på Amagerbrogade

Og der er en anden fin, pudsig detalje ved Amager, og det er, at det i stor stil i de sidste tredive år, er her udefrakommende italienere bosætter sig. Det er altså ikke på Østerbrogade eller Vesterbro, at du får den bedste italienske pizza eller pasta, nej, det er faktisk på Amager. Og når du så har tømmermænd og pizzatrangen kalder, så skal du tag en bus til Sundbyøster Plads og købe den i pizzavognen hos Pizza Art, Amagerborgade 131. Og Amager er faktisk Little Italy, men det italienske er godt spredt ud på Amagerbrogade.  I nr. 166-168 ligger den italienske restaurant Il Gambero Rosso, og når du på en vinteraften kører forbi med bussen, sidder der gråhårede italienske mænd og sipper grappa, som om det var en scene fra The Godfather. Og ja, det er ikke fordi, det skorter på italienske fødevarebutikker og restauranter i København. Men italienerne bor altså på Amager.

Seneste artikler

 

Fik du læst?