Skraldeskibakken ved Amager strand

Hvad har skrald og ski til fælles? Det er svært at svare på, men på Amager forbrænding er begge dele smukt forenet i det, der hedder Copenhill.

Det er ikke et bjerg, men en bakke

Der er ikke mange bjerge og bakker i Danmark. Jo, vi har jo selvfølgelig Himmelbjerget, Mols bjerge, klipperne på Bornholm og så Møns klint.  Men decideret alpint bliver det jo ikke. Alligevel har vi på fladlandet Amager en skibakke, en vaskeægte skibakke, hvor man kan lave tricks på snowboard og også brække sine ben, når man, Gud forbyde det, ender i et styrt med ski på. Amager har nemlig det, der hedder Copenhill på toppen af Amager forbrænding. Og der kan man leje ski og snowboard og eller tage sit eget udstyr med. Skiunderlaget består af en plasticbase med græs på.

Se din by fra bakkens top

Men man kan også bare bestige bakken, hvis top ligger i 83 meters højde. Så der er altså tale om en bakke, og ikke Pyrenæerne. Og du kan sagtens klatre op ad bakken i dit eget adstadige tempo. Du bevæger dig op ad små asfaltstiger, og du kan også vælge trappen, men trinnene koster mere sved på panden. Hvis du er gangbesværet, findes der såmænd også en elevator, det kommer ikke an på det. Oppe fra toppen kan du se hele Amagersiden af København, men sådan set også bagsiden af centrum; Nyhavn, Marmorkirken, Nordhavn og Østerbro. Du ser din by fra bakkens top, ikke fra tårnets top, som amagers egen Kim Larsen synger. Man kan altså også, hvis man bare har brug for det store olympiske overblik, nøjes med at bestige bakken Copenhill. En helt forunderlig vidunderlig sidegevinst er, at det ikke blæser på toppen af Copenhill. Man sidder på toppen og ser ud over byen i læ, og der er også en café, hvor man kan købe en kop kaffe.

Glad mand på vej op for at suse ned ad Copenhill

Fra skateboard til snowboard

For de mere eventyrlystne findes også en klatrevæg. Det er ikke en lille bitte en. Den går helt op i de 83 meters højde. Den er nok nyttig, hvis man skal træne til en klatretur i udlandet. Copenhill er så absolut et besøg værd, hvis man vil se det hele sådan lidt fra oven. Og hvis du er en dygtig skater, så klarer du fornemt en tur på snowboard.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?