Cykelture til blomster og kajakklub

Cykling uden alder var på cykeltur forleden dag. Turen gik bl.a. til Hammers Have og Dragør Kajak Klub

Skøn cykeltur med varme tæpper og hygge til kajakklubben

 

Af Lene Dam Jørgensen

Cykling uden alder i Dragør var forleden på udflugt med de ældre. Cykelturen gik til blomstereventyret Hammers Have  på E .C Hammersvej for at hente nye tæpper, som Hammers Have har sponsoreret, så de ældre kan holde varmen under cykelturene.

Alle fire cykler var afsted, og både Hallöy Café og Fru Munk leverede kaffe og kakao til de ældre og cykelpiloterne.

Cykeltur til vandet

Cykling uden alder kørte forleden en anden tur, der gik til Dragør Kajak Klub, hvor både piloter og de ældre nød det skønne vejr og den dejligste udsigt ud over vandet.

En far kom cyklende med sin lille datter og havde en lille ghettoblaster på bagagebæreren. Han spillede en masse god musik både for de ældre og piloterne.

Disse cykelture er stjernestunder for de ældre og bestemt også for piloterne.

Livskvalitet med cykling

I 2019 fik mere end 30.000 passagerer på landsplan cykelture, hvor de kunne nyde byen, vandet, skoven eller bare en stille villavej. På landsplan står knap 3.000 mennesker fra plejecentre klar til at hjælpe, så cyklen kan give mennesker med demens, mennesker i kørestol og andre, der ikke selv kan cykle, en større livskvalitet.

Drømmen er, at endnu flere kommuner og plejehjem vil gøre cyklen til en del af huset og dagligdagen. Sammen bidrager vi til større livskvalitet hos både de ældre passagerer og piloterne, når berigende samtaler og fælles oplevelser opstår.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?