Kejserinde Dagmar i Sundby

På torsdag 14. oktober fra kl. 19 fortæller forfatteren Maria Helleberg om Kejserinde Dagmar af Rusland i Historieklubben i Kvarterhuset/Sundby Bibliotek i Jemtelandsgade 3. Der er også mulighed for debat.

Dagmar og Maria – den sidste fortæller om den første.

 

Af Lene Dam Jørgensen

På torsdag 14. oktober kl. 19 i Kvarterhuset på Sundby Bibliotek i Jemtelandsgade  fortæller forfatteren Maria Helleberg om en af Danmarkshistoriens stærke kvinder, nemlig Kejserinde Dagmar af Rusland.

Dagmar var dansk prinsesse og datter af Kong Christian 9. Hun var mor til Ruslands sidste zar, der blev myrdet sammen med hele sin familie efter den russiske revolution i 1917.

Dagmar undgik selv denne skæbne. Hun flyttede tilbage til Danmark i 1919 og boede til sin død i lystslottet i Hvidøre nær Klampenborg.

Kejserinde Dagmar blev i 1928 bisat i Roskilde Domkirke, men er i dag begravet i Sankt Petersborg i Rusland sammen med resten af zarfamilien. Som kejserinde i Rusland var Dagmar også initiativtager til opførelsen af Den Russisk Ortodokse Skt. Aleksander Nevskij Kirke i Bredgade.

Om Maria Helleberg

Maria Helleberg er med rette blevet kaldt dronningen af den historiske roman. Maria Helleberg har skrevet næsten 100 bøger – heraf er de fleste historiske romaner. I 2007 skrev hun den biografiske roman “Dagmar”.  Hendes forfatterskab omfatter alt fra børnebøger, ungdomsbøger, rejsebøger, biografier, fagbøger til skuespil.  Særlig gennemslagskraft har hun dog haft med de historiske romaner, hvor hun har portrætteret en lang række danske konger og dronninger.

Det koster 40 kroner plus gebyr at deltage. Tilmelding skal ske på Københavns Bibliotekers hjemmeside.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?