Hjerterum – og historien om Falck

Torsdag 21. oktober holder forfatteren og foredragsholder Dines Bogø foredrag i Store Magleby Kirke. Han vil fortælle om Falcks stifter Sophus Falck. Søndag 24. oktober fra kl. 16 er der hjerterumsandagt med stilhed, børn og fløjtespil.

Dines Bogø – foredrag om Falck

 

Af Lene Dam Jørgensen

Torsdag 21. oktober fra kl. 19.30 holder forfatter og foredragsholder Dines Bogø foredrag i Store Magleby Kirke på Kirkevej 6. Han fortæller om grundlæggeren af Falcks Redningskorps, Sophus Falck.

Sophus Falck boede i København, men da en af hans sønner var lidt svagelig, anbefalede lægen, at denne opholdt sig på landet.  Sophus Falck bad derfor hans entreprenørafdeling om at bygge et sommerhus på Sydamager i deres fritid . Huset er beliggende på Sophus Falcks Allé 11 i Store Magleby. Vejen blev omdøbt i 1926 på initiativ af skuespilleren Arthur Jensen.

Der er lagt op til en farverig aften med fortællingen om Falcks Redningskorps på Amager samt om Sophus Falck og hans farverige privatliv.

Hjerterum og stilhed

Søndag 24. oktober fra kl. 16 er der så hjerterumsandagt med bøn og stilhed. Hjertetanken bag denne andagt er at skabe et helle med bøn, refleksion, stilhed og musik.

Hjerterumsandagt i St. Magleby Kirke

Stilheden skabes i fællesskab. Gitte Turin, der er sognepræst i kirken, taler og fløjtenist Trine Geltzer Dinesen spiller smukke helende toner.

Fløjtenisten spiller med hjertet

Trine Geltzer Dinesen er oprindeligt uddannet fra Det jyske Musikkonservatorium i 1992. Hun har bl.a. spillet i Århus Symfoniorkester, Ålborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester og Randers Kammerorkester. Gennem årene har hun udviklet sin helt egen måde at spille på fløjte.

I dag bruger hun den intuitive fløjtemusik til meditative gudstjeneste.

Seneste artikler

 

Fik du læst?