Ny sang: Vi er trætte af cykeltyve!

Nu er det nok med at stjæle andre folks cykler, mener musiker Neil Brophy fra Amager, der sammen med sit band “Brophys Law” nu sender sang på gaden – om cykeltyverier!

Brophy’s Law – træt af cykeltyverier

Medlemmerne i bandet Brophy’s Law har alle – på nær en, der er fra Skagen, fået stjålet mange cykler.

Nu har de fået nok! Og dét har de skrevet en sang om. “Someone Stole My Bike”, er et folky og iørefaldende nummer, som er svært ikke at synge med på. Historien er pakket ind i umiskendelige folk- og rootstoner inklusiv banjo og harmonika. Singlen er lige udkommet i to versioner – med og uden ordet “fucking”.

Cykeltyvenes København

Alle bandmedlemmerne bor i landets paradis for langfingrede cykeltyve, nemlig i København. Fire af de fem medlemmer er oprindeligt fra England, Irland og Skotland og en enkelt, der i øvrigt aldrig har fået stjålet en cykel, er som nævnt fra Skagen.

Bor på Amager

Frontmand Neil Brophy bor på Amager har i det hele taget været bosat i København de sidste 25 år. Alle årene har han tranporteret sig rundt i byen på cykel. I sangen og i den tilhørende musikvideo, ser man Neil Brophy køre rundt på sin elskede budcykel en smuk sommermorgen i København:

Han gør holdt ved bageren for at købe sin favorit-“Danish” – og imens er der en, der stjæler hans cykel. Han må tage bussen hjem, og mens han sidder i bussen, får han øje på cykeltyven på Rådhuspladsen. Alle passagerne føler med Neil og stemmer med på sangen. Neil hopper af bussen, og så går den vilde jagt efter cykeltyven hen over Rådhuspladsen.

Pinlig nationalsport

Brophy’s Law har gennem en årrække spillet på mange barer, spillesteder og festivaler rundt om i Europa og Danmark. I år har bandet spillet “Someone Stole My Bike” live og Neil Brophy har præsentet sangen med et glimt i øjet og ordene: “This song is about the Danish national sport called recycling.”

(Artiklen fortsætter under billedet)

Brophy’s Law har optrådt to gange på TV2 Go’ Morgen Danmark og flere gange på TV2 Lorry, senest med Neil Brophy som gårdsanger rundt om på Amager under Corona-nedlukningen. De har fået airplay på DR P4 og P5 under navnet Neil Brophy Band.

Torsdag 28. oktober udkommer Brophy’s Laws seneste album “True Stories” officielt. Dette markeres med en koncert samme aften på Kulturhuset Islands Brygge.

De stjålne cykler

Her er statistikken over de cykler, som medlemmerne i bandet har fået stjålet:

Neil Brophy: vokal (har fået stjålet syv cykler, inklusiv tre Christianiacykler. Har selv flyttet tre cykler)
Martin Dale: Bas (har fået stjålet fire cykler)
Brian Armstong: Banjo (har fået stjålet tre cykler)
William McLaughlin: Harmonika (har fået stjålet to cykler)
Espen Suell: Trommer (har ikke fået stjålet nogen cykler)

Seneste artikler

 

Fik du læst?