Prisbelønnet film vises på Vestamagers Bibliotek

Mandag 8. november vises film på Vestamager Bibliotek. Denne gang er det den iranske prisbelønnede film ”3 Kvinder”.

Filmen “3 kvinder” har vundet prisen som filmen med bedste manuskript på filmfestivalen i Cannes i 2018.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Mandag 8. november kl. 16 vises der film på Vestamager Bibliotek på Uganda Vej 111. Denne gang er det den iranske prisbelønnede film ”3 Kvinder” fra 2018, som er instrueret af Jafar Panahi, der også spiller sig selv i filmen. Han er mest kendt for filmen Taxi Teheran som han måtte smugle ud af sit hjemland. Med filmen ”3 Kvinder” vandt han prisen ”Bedste Manuskript” på Cannes Film Festival i 2018.

Filmen handler om Behnaz Jafari, der er en af Irans mest populære skuespillere. En dag modtager hun en alarmerende besked på sin mobil. Det er en kort video med en pige, der truer med at tage sit eget liv, hvis hun ikke får opfyldt sit ønske om at blive skuespiller.

Den store drøm

Pigen beder den berømte skuespiller om hjælp i håb om, at hun kan overtale hendes familie, så hendes store drøm bliver opfyldt. Behnaz Jafari kontakter sin ven og instruktør Jafar Panahi og sammen begiver de sig ud på en rejse for at finde den desperate pige.

Prisbelønnede hovedpersoner

Jafar Panahi er en iransk filminstruktør. Han har vundet adskillige internationale priser, herunder Gyldne Løve på Venedig Film Festival for filmen Dayereh 2000 og Sølvbjørnen på Berlin Filmfestival for filmen Offside 2006. Han blev fængslet under Irans valg i 2009 og senere løsladt. I februar 2010 nægtede han at rejse til den 60. Berlin Filmfestival for at deltage i en paneldiskussion om iransk film og måneden efter blev han så fængslet igen.

Gratis til film

Behnaz Jafari er iransk skuespiller og har medvirket i et utal af film og TV-serier. Hun er uddannet i dramatisk litteratur fra Islamic Azad University. Hun vandt prisen Crystal Simorgh for bedste kvindelige birolle for sin rolle i ” A House Built on Water”. Det er en pris, som gives på Fajr International Film Festival, der er Irans største årlige filmfestival.

Det er gratis at se filmen, men der skal bestilles billet på Tårnby Kommunebibliotekers hjemmeside.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?