Skoleelever planter træer

Elever fra Skelgårdsskolen var i skoven for at plante nye træer i området ved Frieslandsvej. Det skete som led i arrangementet Plant et Træ, hvor der frem til jul skal plantes 2000 træer.

Skoleelever fra Amager planter træer

 

Cirka 50 elever fra Skelgårdsskolen i Tårnby var forleden med til at plante 200 nye træer i Kongelundsskoven. Det skete som led i arrangementet Plant et Træ, hvor der frem til jul skal plantes 2000 træer. Det er led i samarbejdet mellem Tårnby Kommune, Naturstyrelsen og organisationen Plant et Træ, som er med til at give nye træer til Tårnbys natur.

Kronprins Frederik plantede træ

Eleverne fra Skelgårdsskolen var med til at gentage et stykke lokal Tårnby-historie. For 26 år siden fandt et lignende Plant et Træ-arrangement sted på nøjagtig samme sted. Dengang var Kronprins Frederik med til at plante træer sammen med Tårnbys daværende skoleelever.

Nye træer

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen plantede i år de første træer sammen med eleverne. ”Mange ting er anderledes i Tårnby Kommune i dag i forhold til dengang i 1995, hvor det første Plant et Træ-arrangement fandt sted. Men naturen består, og derfor er det fantastisk at vi i dag kan gå i gang med at plante nye træer i området. Og at vores skoleelever er med til det, er godt, for så er de med til at tage ejerskab over naturen,” siger Allan S. Andersen og tilføjer:

Mest natur

”Tårnby Kommune er en af de kommuner med allermest natur i Danmark, og det skal vi værne om. Derfor er det en fremtidssikring af den flotte natur, at vi i de kommende par måneder planter 2000 nye træer her i Kongelunden, ” siger Allan S. Andersen.

Ny parkeringsplads 

Organisationen Plant et Træ har i mange år arbejdet for at øge kendskabet til træer og skabe større forståelse for træernes vilkår og vækst, og det er plantningen af træer i Kongelunden med til. Jens Døssing fra Plant et Træ glæder sig over udsigten til mange nye træer i Tårnby.

Fat i spaderne

”Det er herligt at opleve de her unge mennesker gribe fat i spaderne og plante træer. På den måde er de med til at sikre, at vi også har en flot natur i fremtiden. Jeg er glad for samarbejdet med Tårnby Kommune og Naturstyrelsen, som har været nogle gode medspillere i at få plantet nye træer i området ved Kongelunden, ” siger Jens Døssing.

Dem, der gerne vil se de træer, som blev plantet i 1995, og de træer, som blev plantet forleden og i den kommende tid kan se dem ved Frieslandsvej.

Et stykke nede af Frieslandsvej har Tårnby Kommune netop oprettet en ny parkeringsplads, som skovgæsterne frit kan benytte sig af.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?