Sønderjysk kaffebord og historien om genforeningen

Torsdag 11. november inviterer Nathanaels Kirke til sønderjysk kaffebord og foredrag med cand. mag. Carl Fuglsang-Damgaard om Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920. Det er sidste udkald for at komme med på Nathanaels Kirkes og menighedsrejse til Tyskland til næste år

Carl Fuglsang-Damgaard om Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Torsdag 11. november kl. 15 inviterer Nathanaels Kirke i Holmbladsgade 19 til Sønderjysk kaffebord og foredrag med cand. mag. Carl Fuglsang-Damgaard om Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920.

Carl Fuglsang-Damgaard fortæller om den pressede danskheds kamp under det preussiske styre. Han fortæller også om, hvordan 1. verdenskrig gav mulighed for en forening af en del af hertugdømmet Slesvig med Danmark. Det store spørgsmål var dog, hvor meget land Danmark kunne og ville have tilbage.

I løbet af foredraget vil der blive mulighed for at synge nogle af danskhedens elskede sange og salmer.

Sognerejse til Sydtyskland

Fra 8. til 12. juni 2022 er der sognerejse med Unitas Rejser til Sydtyskland, hvor der vil være flere interessante stop undervejs. Rejsen går til Oberammergau, hvor gæsterne kommer til at opleve passionsspillene, der handler om, hvad der skete i påsken. Det er en forestilling hvor mere end 2.000 mennesker fra området optræder, og det siges, at det er en oplevelse for livet.

Passionsspillene er opdelt i to akter. Første akt er om eftermiddagen og anden akt om aftenen. Begge akter varer ca. 2 ½ time. Turen går også til byen Altötting. Det er en by, der er besøgt af mange katolske pilgrimme hvert år, fordi der er en sort Madonna. På sidste dag kører deltagere gennem et område, hvor der var større handelsbyer engang.

Mange oplevelser

Gæsterne får også mulighed for at køre på Den romantiske rute, der er i den sydlige del af Tyskland i delstaterne Bayern og Baden-Württemberg, og hvor der er mange byer fra Middelalderen.

Der er dansk rejseleder og det koster 7.400 per person. Der er meget få billetter tilbage, så tilmelding skal ske hurtigt til sognepræst Ellen Margrethe Gylling i Nathanaels Kirke.

Seneste artikler

 

Fik du læst?