Julebasar hver søndag i Sundby

Hver søndag fra 14. november til 19. december holder Sundby Kirke julebasar i kirkens kapel, hvor der kan købes mange forskellige ting og overskuddet går til julehjælp til  familier, der har brug for en ekstra håndsrækning til jul.

Der er julebasar fra søndag 14. november i Sundby

 

Af Lene Dam Jørgensen

Hver søndag fra 14. november til 19. december fra kl. 12 til 14 holder Sundby Kirke på Amagerbrogade julebasar i kapellet på kirkepladsen ved Oliebladsgade 2. Her sælges meget forskelligt og overskuddet går til familier, som har brug for en ekstra håndsrækning gennem Sundby Kirkes julehjælp.

Julebasaren er en lille butik, der åbner et par timer hver søndag i kapellet ved Sundby Kirke. Der er i gang med at blive pyntet op, og det vil være et kapel, der summer af jul med flot julepynt.  Der sælges juledekorationer, adventskranse, julehjemmebag, korstingsbroderier, gamle klokkestrenge og engle. Der sælges også syltede valnødder og babytøj. Alt er hjemmelavet.

Butikken har hver søndag nye varer, som der bliver lagt billeder af på insta@sundby kirke eller facebook.com/sundbykirke.

Socialt udsatte behøver julehjælp

Overskuddet går til Sundby kirkes julehjælp, der hvert år gives til de mange mennesker og familier i sognet, der har behov for lidt ekstra midler i julen. Som sognemedhjælper Ulla Bentzen siger, så er der brug for julehjælp nu mere end nogensinde. Hun tilføjer, at Amagerbro er et sammensat sogn med ressourcestærke mennesker, men også af mennesker, der er fattige, og som ikke har meget at gøre godt med. De har brug for hjælp i julen.

Hjælp til 50 familier

Hvert år giver Sundby Kirke økonomiske julehjælp til mindst 50 familier. Tallet har været stigende de seneste år – ikke mindst sidste år og det forventes, at der også i år vil være mange, der har brug for penge til at holde jul for. Mennesker der giver ting eller lækkerier, der kan sælges i butikken og mennesker, der køber det som butikken tilbyder, hjælper med at give de mennesker, der ikke har så meget muligheden for at få en jul.

Folk bakker op om julehjælpen og er meget ivrige efter at hjælpe. Der er stor forståelse for at hjælpe dem, der ikke har så meget. Når folk kommer til julebasaren, så køber de godt ind og det giver mulighed for at hjælpe flere. Ulla husker sidste år, hvor en anonym dame stillede en kurv med retrostrikkede ting – alt var hjemmelavet.

Frivillige efterlyses

Der er stadig brug for frivillige til at løfte opgaven, og alle kan give lidt af sit overskud og kreative ideer og snilde til butikken.

Sundby Kirke opfordrer alle til at give, hvad de kan undvære og købe, hvad de mangler på julebasaren. Det kan afleveres i åben kirke ved kapellet hver fredag fra kl. 15 til 17 eller i natkirken om fredagen samme sted fra kl. 19 til 21

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?