Sådan løser du konflikter med andre

Tirsdag 16. november er der foredrag i Nathanaels Kirkens sognegård med konfliktmægler og organistvikar ved Nathanaels Kirke, Morten Hinz, der fortæller om konfliktforståelse og konflikthåndtering. Tirsdag 23. november er der Kirkebio, hvor filmen ”Korsvejen” vises.

Morten Hinz

 

Af Lene Dam Jørgensen

Tirsdag 16. november kl. 19 er der foredrag i Nathanaels Kirkens sognegård i Holmbladsgade 19 med konfliktmægler og organistvikar ved kirken, Morten Hinz. Han fortæller om moderne konfliktforståelse og konflikthåndtering, og giver nogle enkle redskaber, der kan bruges, når der er ved at komme eller er konflikter i forhold til et andet menneske. Under foredraget vises der også billeder og der er enkle øvelser.

Uenighed og konflikt

Når der skal tages beslutninger opstår der ofte uenigheder om enten det ene eller det andet. Småkonflikter er en del af hverdagen, men når konflikterne begynder at gøre ondt, påvirker de forholdet til andre mennesker. Mennesker vil ikke altid det samme og kan reagere vidt forskelligt i konfliktsituationer.

Konfliktmægler

Siden 2007 har Morten Hinz beskæftiget sig med konfliktløsning. Han har løbende taget kurser på Center for Konfliktløsning, og i 2011 blev han konfliktmægler. Året efter blev han konfliktmægler hos Konfliktmæglerne på Vesterbro. Han har gennem flere år holdt foredrag – især om åndelige og psykologiske emner.

Morten Hinz er egentlig uddannet lærer og har også kirkemusikalske diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. I 1978 blev Morten Hinz organist ved Dragør kirke. Her oprettede han kirkekor, ungdomskor og børnekor. I dag er han organistvikar i Nathanaels Kirke.

KirkeBio – Korsvejen

Tirsdag 23. november kl. 19 vises den tyske film fra 2014 ”Korsvejen” i kirkens sognegård.

Filmen handler om Maria, der er i en klemt situation. Hun skal snart konfirmeres. Verden er fyldt med fristelser som drenge og popmusik, men hendes meget strenge mor holder hende fanget i et religiøst fængsel. Maria er let påvirkelig. Hun bliver handlingslammet og ser efterhånden kun én udvej i forhold til at gøre det rigtige. At komme op til Gud så hurtigt som muligt. I 14 kapitler fortælles Marias skæbnehistorie, som var hun en reinkarnation af Jesus.

Korsvejen er skrevet og instrueret af Dietrich Brüggemann, og filmen modtog en sølvbjørn på Berlin International Film Festival 2014 for Bedste manuskript.

Debat og let traktement

Efter filmen, vil der være mulighed for at blive og debattere filmen over et let traktement.  Alle over 15 år er velkomne, og traktementet koster 25 kroner, der betales ved indgangen.

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?