Både drama og hyggefilm i Dragør Bio

Dragør Bio har mange gode film på programmet i den kommende uge – både drama, uhygge, dokumentar og sjov familiefilm.

Der er – som sædvanlig – gode film på programmet i Dragør Bio. (Foto: Finn Edvard)

 

Af Lene Dam Jørgensen

Mandag 22. november kl. 18 vises den danske autentiske film ”Flugt”, der handler om Amin på 36 år, der er veluddannet og har succes i sit karrierejob. Alt går som det skal. Da hans kæreste Kasper frier til ham bliver han bange, for ingen kender til den virkelige sandhed om Amins fortid. Hvis han skal leve sit liv fuldt ud, må han tage et endegyldigt opgør med den hemmelighed, som han fik ordre om ikke at afsløre. Det er en hemmelighed, han har holdt for sig selv i mere end 20 år.

Afghanistan

Opgøret med fortiden sender Amin tilbage til en lykkelig barndom i 80’ernes Kabul i Afghanistan, hvor han kan høre a-ha gennem hans walkman, og hvor Jean Claude Van Damme hænger på drengeværelset i familiens hus. Han kommer dog også tilbage til den grusomme borgerkrig, der forvandler den trygge og kærlige hverdag til en krigszone og splitter hans familie til atomer. En krig, der sender 11-årige Amin på en farefuld flugt, som først slutter fem år senere, da han helt alene kommer til Danmark.

Filmen er af den danske Oscar-komité blevet valgt som det danske bud på en Oscar-nominering i kategorien “Bedste internationale film”.

Homøpat og healer

»Charlatan« vises mandag 22. november kl. 20, tirsdag 23. november kl. 14 og igen kl. 20 og endelig onsdag den 24. november kl. 20. ”Charlatan” er baseret på den sande historie om Jan Mikolášek, den tjekkiske homøpat, som tidligt i 1900-tallet diagnosticerede og helbredte millioner af mennesker ved hjælp af en unik intuition og viden om urternes og planternes helende kraft.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Den stigende succes og øgede opmærksomhed bevirkede, at både det nazistiske og kommunistiske regime begyndte at interessere sig for ukonventionelle læge.

Filmen er instrueret af den polske instruktør Agnieszka Holland. ”Charlatan” havde verdenspremiere under Berlins filmfestival 2020 og var nomineret til den prestigefyldte pris for bedste instruktion til European Film Awards.

Premiere i Dragør Bio

Torsdag den 25. november kl. 20 og fredag 26. november kl. 19 vises filmen ”A-ha: The Movie”.

A-ha er Norges eneste internationale popband, og deres hit ”Take On Me” er stadig en af de mest spillede sange nogensinde. Filmen følger bandet i fire år og fortæller historien om, hvordan det lykkedes tre unge at få deres drøm opfyldt, nemlig at blive popmusikere. Da ”Take On Me” blev nummer et på toplisten i USA i 1985, blev deres drøm virkelighed. Spørgsmålet er, om den gjorde det, når det kom til stykket.

Næsten 35 år efter deres gennembrud, skaber a-ha stadig magi på scenen med deres melankolske og tidløse musik. De tre medlemmer er stadig på turné rundt omkring i verden, men bliver kørt i hver deres bil og har hver deres garderobe. De mødes kun på scenen, hvor de gør det, som de elsker allermest.

Filmen giver et indblik i de udfordrende kreative og personlige dynamikker i gruppen, der har tre stærke personer, som er ganske vist er vokset op sammen, men har udviklet sig i hver sin retning.

Sjov familiefilm

Filmen ”Boss Baby – Det bli’r i familien” vises kl. 14 og handler om to brødre. Den fantasifulde Tim, der opdagede, at hans lillebror Ted i virkeligheden styrede verden fra det hemmelige Babycorp. Brødrene er blevet voksne og er gledet fra hinanden. Ted er en succesfuld og meget rig. Han er direktør for en investeringsfond, hvorimod Tim er hjemmegående far med to børn. Syvårige Tabitha er meget intelligent og allerede skrevet op til eliteskolen Acorn Centeret.

Tabitha nærmest tilbeder sin succesrige onkel Ted, men hendes far frygter, at hun går glip af sin barndom. Hendes lillesøster Tina afslører, at hun har overtaget kontakten til Babycorp, og hun indrullerer – med en babys overtrumfende jernvilje – både sin far Tim og sin onkel Ted til en hemmelig mission for at afsløre den snedige plan som Acorn Centers stifter, Dr. Armstrong, har lagt for at overtage verdensherredømmet.

Til brødrenes store overraskelse inkluderer den hemmelige mission, at de skal blive børn igen, og det er i ramme alvor.

Instruktøren Tom McGrath genskaber det vilde, sjove og let surrealistiske univers fra den første ”Baby Boss”-film og viser, at der er visse ting, der faktisk er arvelige, i ”Baby Boss – Det bli’r i familien”.

Spøgelsesfilm

Søndag 28. november kl. 16.30 vises filmen ”Ghostbusters: Afterlife” er det tredje kapitel i serien om spøgelsesbekæmpere.

Den enlige mor Callie flytter med sine to børn til en lille by, hvor de har arvet et faldefærdigt hus af hendes far. Der går ikke lang tid, før de opdager en forbindelse til de oprindelige Ghostbusters, mens spøgelserne også dukker op i byen.

 

 
 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?