Idrætsforeninger skal styrkes

Tårnby Kommune og DGI Storkøbenhavn har indgået et treårigt partnerskab, som hedder “Børn og unge i forening” Det omfatter 12 foreninger og de skal i den kommende tid finde en måde, hvorpå de kan styrke klubbernes arbejde med børn og unge.

AB Tårnby er en af de klubber, der vil styrke arbejdet med børn og unge. (Foto: Finn Edvard)

 

En del af projektet “Børn og unge i forening” går ud på, at 12 af de idrætsforeninger, der ligger i Tårnby Kommune, finde frem til en måde, hvorpå de kan styrke klubbernes arbejde med børn og unge.

Egentlig skulle der ikke have været så mange foreninger med i projektet i første omgang – kun seks – men da ansøgningsfristen udløb, havde 12 lokale idrætsforeninger på tværs af idrætsaktivitet, størrelse og geografi ansøgt om at være med.

“Jeg er utroligt glad for, at så mange af vores idrætsforeninger har lyst til at være med til at sætte fokus på arbejdet med børn og unge”, siger Henrik Zimino, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Tårnby Kommune.

Forskellige temaer for udvikling

Foreningerne har fokus på flere forskellige temaer i forbindelse med udvikling, som de gerne vil arbejde videre med i den kommende tid. Det er for eksempel aktivitetsudvikling, organisationsudvikling, rekruttering af trænere og frivillige, fastholdelse af teenagere, kompetenceudvikling og kommunikation.

“I vores badmintonklub glæder vi os rigtig meget til at stille skarpt på arbejdet med børn og unge og lægge en udviklingsplan for de kommende år”, siger Per Flink Iversen, der er ungdomsformand i KMB2010 (Kastrup-Magleby Badmintonklub).

Stor glæde

Hos DGI Storkøbenhavn vækker udviklingsforløbene stor glæde. “Det er utrolig positivt, at idrætsforeningerne i Tårnby er klar til at række ud og invitere endnu flere børn og unge indenfor. Og forhåbentlig vil foreningerne også blive styrket generelt i løbet af den periode, hvor de deltager i forløbet”, siger bestyrelsesformand i DGI Storkøbenhavn, Peder Nedergaard.

I den kommende tid besøger DGI’s proceskonsulenter de 12 foreninger, så en udviklingsplan for 2022 kan udarbejdes. Den skal udfærdiges på baggrund af foreningernes hverdag, virkelighed og udviklingsmuligheder.

De 12 foreninger

De 12 foreninger, som gerne vil være en del af et udviklingsforløb, er AB Tårnby, Kastrup Boldklub, Amager Atletik Klub, API Skytteforening, Capoeira Senzala Tårnby, Keikokan Karate Kobudo Ryu, Kastrup Gymnastikforeningen af KG66, KMB2010, Svømmeklubben KVIK Kastrup, Rugbyklubben Speed, Spares And Strikes, Amager Ishockey Club.

 Et partnerskab

“Børn og unge i forening” er et treårigt partnerskab mellem Tårnby Kommune og DGI Storkøbenhavn, der fokuserer på at få børn og unge til at trives i idrætsforeningerne. Det gennemgående tema i de tre år er foreningsudvikling. Der er ligeledes fokus på foreningernes maskinrum, og idrætsforeningerne får hjælp, så de kan udvikle deres aktiviteter og organisation.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?