Han sætter pris på kunsten

Torsdag 16. december får Dragør Bibliotek besøg af kunstneren og aktivisten Ulrik Myrtue. I samtale med kulturformidler Christian Snæland vil de snakke om kunstens pris  – og hvorfor et værk sælges for flere millioner kroner.

Ulrik-Myrtue – hvad er kunstens pris?

 

Torsdag 16. december kl. 18  får Dragør Bibliotek besøg af kunstneren og aktivisten Ulrik Myrtue. I samtale med kulturformidler Christian Snæland vil han tale om kunstens pris, kunsthistorie, hvorfor et værk sælges for flere millioner  – og hvorfor Ulrik arbejder for at gøre kunsten mere tilgængelig.

Hvad skal kunsten koste?

I 2019 blev et maleri af Vilhelm Hammershøj solgt for 31,5 millioner kroner. Det er det dyreste maleri solgt på dansk jord. Det er på mange måder et astronomisk beløb, og det siger noget om et vildt og eksklusivt kunstmarked. For hvem er kunsten til for? Og hvad betyder det egentlig for normale mennesker, når “kunsten” ikke bare er svær at forstå, men også helt og aldeles utilgængelig at købe?

Nogenlunde samtidig med salget af Hammershøj-maleriet har Ulrik Myrtue  sat sine værker til salg til priser, som hans køberne individuelt har haft råd til – og ikke nok med det, han har også installeret kunst i bybilledet, som forbipasserende har kunne tage med hjem gratis.

Gratis arrangement

“Det synes vi på biblioteket er interessant, og derfor inviterer vi Ulrik Myrtue ind til en uformel samtale om kunstens pris, kunsthistorie, hvorfor et værk sælges for flere millioner  – og hvorfor Ulrik arbejder for at gøre kunsten mere tilgængelig,” siger Christian Snæland fra Dragør Bibliotekerne.

Afslutningsvis vil være muligt at købe værker til en pris, som Ulrik mener er tilgængelig for de fleste.

Arrangementet er gratis og bliver holdt i Bibliotekssalen på Dragør Bibliotek på Vestgrønningen. Alle er velkomne til at deltage i denne uformelle samtale om kunstens værdi og tilgængelighed.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?