Tårnby fortsat i top med flest coronasmittede

Tårnby Kommune ligger desværre stadig i toppen på listen over kommuner med mest coronasmitte. Toppen af listen er præget af kommuner i hovedstaden, som er den region i landet, hvor smitten under hele corona-pandemien har været højest.

Fortsat mange coronasmittede i Tårnby. (Foto: Finn Edvard)

 

Tårnby Kommune har hele tiden fokus på, at informere borgerne om at huske de gode vaner og lade sig vaccinere. Den information er blandt andet sendt ud via SMS til borgere i alle aldre, ligesom der er blevet sendt direkte breve til de borgere over 65 år, som endnu ikke har fået tredje vaccinationsstik.

Desuden er der løbende information om corona-situationen på kommunens hjemmeside og Facebook, mens skoler og dagtilbud også informerer forældre via Aula.

Samtidig har der været iværksat pop up-vaccinationssteder flere steder rundt om i kommunen, ligesom kommunens egne sygeplejersker har sikret vaccination med andet og tredje stik til plejehjemsbeboere og hjemmeboende borgere, som ikke selv kan komme til vaccination”

Høj samfundssmitte

”Der er en høj samfundssmitte i Danmark i øjeblikket, og desværre også en rigtig høj smitte i Tårnby. Vi gør, hvad vi kan for at huske vores borgere og medarbejdere på de gode vaner og minde dem om, at corona stadig er noget, vi skal tage alvorligt,” siger borgmester Allan S. Andersen.

Høj testaktivitet siden efteråret

I efteråret 2021 blev Tårnby Kommune på grund af en høj smitte i kommunen omfattet af en række anbefalinger og påbud på blandt andet børne- og skoleområdet. Disse anbefalinger og påbud har kommunen fulgt, og i den forbindelse blev alle borgere opfordret til at lade sig teste hyppigt.

Og den høje testaktivitet har holdt ved, og det er også en del af forklaringen på, at der forekommer mange positive test i disse uger i Tårnby. I øjeblikket er smitten højest i aldersgrupperne 30-39 år og 40-49 år.

Godt med test

”Det er rigtig godt, at mange lader sig teste – især hvis man har symptomer eller har været nærkontakt. I øjeblikket ligger vi på en testrate på omkring 20 procent, og det er væsentligt højere end flere af de andre kommuner i hovedstaden. Det vil sige, at omkring 8500 borgere i den seneste uge er blevet testet, og af dem har lidt under hver sjette været smittet.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Jo flere man tester, jo flere smittede finder man også. Det ser vi også dagligt på de landsdækkende smittetal. Da der kort efter nytår ikke var blevet testet særlig mange, var antallet af smittede omkring 8000, og dagen efter var det over 20.000, og positivprocenten var stort set den samme,” siger Allan S. Andersen og tilføjer, at det naturligvis er vigtigt at teste meget, så man kan finde de smittede og give dem mulighed for at isolere sig.

Ældreplejen hårdt ramt

Foruden den høje testaktivitet er der også andre årsager, som spiller ind på Tårnbys høje placering på smittebarometeret.

”Der har lige været jul og nytår og en del beboere på plejehjemmene er blevet smittet hjemme hos deres familier. Samtidig er mange medarbejdere i ældreplejen blevet smittet af blandt andet deres børn eller andre familiemedlemmer i julen.

Trods den høje smitte i ældreplejen er det lykkes os at fastholde serviceniveauet henover både jul og nytår, hvilket vi håber at kunne blive ved med,” siger Allan S. Andersen, som håber, at Tårnbys borgere fortsat vil lade sig teste hyppigt, så smittekæder kan blive brudt.

Se oversigt over teststeder her

Som et nyt tiltag er det nu muligt at få børn helt ned til 2 års alderen kviktestet. 2-14-årige skal følges med en forældre eller værge.

Seneste artikler

 

Fik du læst?